Belföld

Polgármestercserék a jobboldalon

Még nem tudni, kit indít a Fidesz polgármesterjelöltként Molnár Oszkár helyett Edelényben.

A Fidesz országos választmánya július 6-án dönt arról, kiket indít polgármesterjelöltként az őszi választásokon, de a helyi szervezetek többségében már eldőlt a kérdés. Több településen váltás várható – írja a Népszabadság.

Nagykanizsán és Lentiben azért indít a Fidesz új jelöltet, mert a jelenlegi polgármesterrel az elmúlt években megromlott a helyi pártszervezet viszonya, de személyes konfliktusok állnak a tervezett fideszes polgármesterváltás mögött Baján és Mátészalkán is. Csornán és Orosházán azzal az indokkal indít új jelöltet a regnáló – jobboldali támogatottságú – polgármester helyett a Fidesz, hogy az aktuális városvezető nem tagja a pártnak.

Számos városban azért vált a Fidesz, mert az eddigi városvezető kormányzati pozíciót kapott. Új polgármestere lesz Tatabányának, mert Bencsik János lett a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. Váltás lesz Karcagon is, miután Fazekas Sándor elvállalta a vidékfejlesztési tárca vezetését, továbbá Vasváron, ahol szintén a vidékfejlesztési tárcánál államtitkárrá avanzsált V. Németh Zsolt helyére kell új jelöltet találnia a Fidesznek.

Speciális helyzet alakult ki Edelényben, ahol a 2006-ban még Fidesz színekben győztes Molnár Oszkárt időközben kizárták a pártból, így az idén mást indítanak helyette, ám a jelöltről egyelőre még nem született döntés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik