Belföld

Fennakadások a tömegközlekedésben

Van, ahol a busz, van, ahol a vonat nem jár.

Elfogadja a MÁV a Volán-bérleteket és a menetjegyeket a Putnok és Kazincbarcika között közlekedő vonatkon, mert a közúti vízátfolyások miatt ott nincs buszközlekedés. A Vámosgyörk- és Jászapáti között viszont buszok viszik az utasokat, mert a víz alámosta a vasúti pályát.

A Budapest-Pécs vonalon áradások és belvizek miatt Keszőhidegkút-Gyönk és Szakály-Hőgyész, illetve Sásd és Godisa állomások között csökkenteni kellett a vonatok sebességét. Emiatt a vonatok átlagosan 10-15 perc késéssel közlekednek.

A Dombóvár-Bátaszék vonalon Dombóvár és Máza-Szászvár között szintén a víz miatt előreláthatóan 2010. június 7-ig vonatpótló buszok közlekednek. A buszok Mágocs-Alsómocsolád megállót nem érintik, mivel az közúton is megközelíthetetlen.

A Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Hort-Csány és Vámosgyörk állomások között vízátfolyás miatt csökkenteni kellett a vonatok sebességét. A szerelvények 5-10 perc késéssel tudnak csak közlekedni.

További, átlagosan 10 perc késést okoz az, hogy Nyékládháza és Miskolc között vízátfolyás miatt lezárták az egyik vágányt, és a másik vágányon váltakozó irányban kell közlekedniük a vonatoknak.

A Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely állomások között rendkívüli időjárás okozta pályahiba miatt előreláthatólag 2010. június 10-ig vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Az Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vasútvonalon Magyarnándor és Nógrádkövesd között a heves esőzés elmosta a vasúti pályát. Az utasokat Nógrádkövesd és Balassagyarmat között előreláthatóan június 5-én éjfélig vonatpótló buszok szállítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik