Belföld

Korrupciós kifizetőhelyek

Regőczi Miklós szerint az elmúlt húsz évben a BKV a fővárost irányító koalíció kifizetőhelye volt. Sok egyéb állami cég mellett.

A BKV immár gyanúsított volt vezérigazgató-helyettese szerint ugyanilyen kifizetőhely volt az MTV, a Magyar Posta, a MÁV, de a jelenség minden állami és önkormányzati cégre igaz szerinte. Regőczi Miklós a Népszabadságnak azt mondta: két-háromhetente kapott politikai kérést.

Demszky Gábor és Hagyó Miklós lobbistái próbálták befolyásolni, kivel kössön nagyobb értékű közbeszerzési szerződéseket. A főpolgármester egyszer hívta személyesen, a Sawyer Miller Group ügyében, de a koalíciós politikusok, vagy közvetítőik folyamatosan kérésekkel álltak elő.

A 4-es metró Rákóczi téri állomásának újraterveztetését hivatalosan azért kellett elvégeztetni, mert a lakók tiltakoztak a fák kivágása miatt. Kiderült, szó sem volt lakossági tiltakozásról, ez csak ürügy volt, hogy 600 millió forintot kérhessenek az állomás átterveztetéséért.

A Magyar Nemzetben Regőczi Miklós arról is beszélt, hogy több nagy értékű ingatlanprojekt ügyében kapott utasítást, egyebek között arra, hogy kerüljék ki a közbeszerzést, és hozzanak helyzetbe egyes cégeket.

Az országos politikából is érkeztek kérések, egyszer Antal Attila volt BKV-vezérigazgató kereste meg, hogy az MSZP-s Lendvai Ildikó ismerősét el kellene helyezni, illetve egy államtitkár, vagy államtitkár-helyettes feleségét kellett alkalmazni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik