Belföld

Rejtélyes kutyalopások Ózdon

Az állatvédők szerint kutyaviadalokra való felkészítésre használják fel az ebeket.

Egyre több kutya tűnik el rejtélyes körülmények közt Ózd környékén, számolt be az Index-nek a Hérosz helyi szervezetének elnöke. Fazekas Ildikó szerint roma családok használják fel ezeket a négylábúakat kutyaviadalokra, a legtöbbször áldozati, vagy kiképző állatoknak.

Az állatvédő szerint sokaknak ez az egyetlen megélhetésük a telepeken. Találtak már olyan portákat, ahol napról napra egyre több egészséges, sőt fajtiszta kutya jelent meg az udvarban, majd az idő előrehaladtával csonttá és bőrré soványodott ebek egyszer csak eltűntek.

A legutóbb Arlón fedeztek fel két megkínzott, felakasztott állatot egy aknában. Fazekas Ildikó szerint ez az eset is összefüggésben van a viadalokkal, amelyekről egyébként mindenki tud, csak senki sem akar beszélni, mert félnek az emberek a megtorlástól.

A rendőrség elismerte, hogy az arlói ügyben nyomozást indítottak állatkínzás miatt, de állításuk szerint nem találtak olyan adatot, ami ezt összefüggésbe hozta volna titkos kutyaviadalokkal. Az állatvédők szerint egyébként pont ezek miatt szaporodtak meg például a betörések is az állatorvosi rendelőkbe. Az egyenruhások viszont úgy gondolják, ezekkel a bűncselekményekkel sincs kapcsolat.

Ajánlott cikk:

Titokzatos kutyaeltűnések Ózdon

(Index)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik