Belföld

Mesterházy még mindig vitázna

Az MSZP kormányfő-jelöltje reméli, hogy Orbán Viktor nem tér ki előle, és nem "nagyképű és gyáva" reakciót kapnak.

A szocialista miniszterelnök-jelölt szerdán újságíróknak a meghiúsult szakpolitikai vitákról azt mondta: nem lepődtek meg, de csalódtak a Fideszben. Ezzel nem velünk szúrtak ki, hanem a magyar választókkal, akiknek joguk lenne minden információ birtokában dönteni az országgyűlési választásokon. Véleménye szerint vitákkal lehet tisztázni, hogy hol és miért vannak alapvető különbségek a pártok választási programjaiban.

Mesterházy Attila emlékeztetett arra, hogy korábban még a Fidesz elnöke is fontosnak tartotta a kormányfőjelöltek közötti vitát, hiszen több ilyenen is részt vett az elmúlt években. Orbán Viktor közelmúltbeli kijelentésével kapcsolatban kiemelte: komoly kárt okoz az országnak az, aki az euró bevezetését a nagyon távoli jövőbe tolja ki, vagy lebegteti azt, mert ezzel elbizonytalanítja a befektetőket.

Megjegyezte, jó lenne tudni, mit is jelentenek Járai Zsigmond volt jegybankelnök egy nap különbséggel elhangzott szavai a fiskális diktatúráról és a szociális kiadások csökkentéséről. Mesterházy Attila szerint az ilyen elszólások vagy félreérthető mondatok miatt is szükség lenne a vitára.

Gyurcsány Ferenc március 19-i nyilvános értékelő beszédével kapcsolatban közölte: fontos feladat, hogy ott arról győzzük meg a jelenlévőket, hogy az MSZP maradt egyedül az a politikai otthon, ahová fordulhatnak azok az emberek, akik a szociáldemokrata, a liberális értékeket, a demokráciát, az emberi méltóságot vagy például a magánélet szentségét fontos értéknek tartják. Minden olyan beszéd, ami azt a célt segíti, hogy az MSZP-re minél többen szavazzanak a választásokon, az helyes és jó – vélekedett a szocialista miniszterelnök-jelölt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik