Belföld

MSZP: a Magyarok Nyilai politikai szárnya után is nyomozni kellene

Lendvai Ildikó azt kérte a bűnüldöző szervektől, tegyenek meg mindent, hogy a Magyarok Nyilai terrorszervezetnek ne csak a katonai, hanem a politikai szárnyának a tagjait is bíróság elé állítsák.

Az MSZP elnöke tudni szeretné, ki a szervezet “agytrösztje”, hiszen mivel politikusok voltak a célpontjaik, a cselekedetekhez kellett politikai felkészültséggel is rendelkezniük. Lendvai Ildikó azt is kérte az ügyészségtől: a lehető leggyorsabban és legalaposabban nyugtassák meg ez ügyben az embereket, és ne lassítsa egy esetleges ügyészcsere a nyomozást.

Mint mondta, nem tudni ugyan, hogy kik tartoznak bele a Magyarok Nyilai agytrösztjébe, de akik mentegetik a terrorszervezetet, azok a Jobbikkal szimpatizálnak.

Közben Benkő György, a Magyarok Nyilait lebuktató százhalombattai vállalkozó az fn.hu-nak vázolta a szervezet belső struktúráját. Azt is elmondta, hogy a harmincfős kemény magot tanárok, egyetemisták és volt katonák alkották. Korábban a férfi nyilatkozott az atv.hu-nak azt mondta, a politikai szárny vezetőjéről egyelőre nem akar beszélni, de abban biztos, hogy nagy meglepetést fog okozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik