Belföld

Demszky: egymásra találnak a liberális erők

Egymásra találnak és közösen támogatnak majd miniszterelnök-jelöltet a különböző liberális erők az országgyűlési választások előtt - mondta Demszky Gábor főpolgármester pénteken egy más témában tartott sajtótájékoztatón.

A főpolgármester szerint elindult egy olyan politikai folyamat, amelynek során a politikusok új csoportosulásokban gondolkodnak, új platformok születnek, ami azt jelenti, hogy továbbra is a politikában akarnak maradni, és meg akarják különböztetni magukat a hivatalosan működő SZDSZ-től és egymástól is. Ezek a csoportok együttesen jelentős erőt jelenthetnek – tette hozzá.

A főpolgármester úgy látta, hogy a választási kampány idejére mindezek a különböző egyesületek össze fognak állni, és közösen támogatnak majd egy miniszterelnök-jelöltet. Minél szélesebb lesz az összefogás, annál valószínűbb, hogy létrejön a centrumban egy politikai erő, amely együttműködhet más, szintén a centrumban működő erővel – vélte a főpolgármester.

“A legfontosabbnak azt tartom, hogy legyen a centrumban kihívója Orbán Viktornak” – mondta Demszky Gábor.
A főpolgármester szerint csak olyan formációban érdemes gondolkodni, amely komolyan “valószínűsíti” az ötszázalékos küszöb meghaladását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik