Belföld

A hosszú cici miatt marasztalták el a Lánchíd Rádiót

A szocialista Havas Szófián viccelődött a Lánchíd Rádió műsorvezetője és egy hallgató. Az élő kibeszélőshow-ban elhangzott beszélgetés miatt az ORTT elmarasztalta a műsorszolgáltatót.

Az ORTT szerint az emberi méltóságot sértette meg a Lánchíd Rádió, amikor a politikussal élcelődtek élő adásban. Április 6-án a Sprőd című műsorban Havas Szófiával összefüggésben a Lenin emlői és a hosszú cici kifejezések is elhangoztak. A rádió azzal védekezett, hogy betelefonáló csupán a köznyelvben gyakran használatos fordulattal élt.

A vitatott párbeszéd

Hallgató: „Havas Szófia… többszörösen lefasisztázta a népet…”

Műsorvezető: „Kérem szépen, mi lekomcsizhatjuk Havas Szófiát, és tulajdonképpen ezt bátran tehetjük, mert ha ne adj’ isten, perbe fogna bennünket, azért mert lekomcsiztuk őt, hát akkor simán megnyerjük a pert, merthogy gazdagon van bizonyítéka annak, hogy mi Havas Szófiáról azt gondolhatjuk, hogy egy klasszikus 19-es, vonalas Kun Béla drukker, vöröslelkű komcsi az illető.”

Hallgató: „Igen, szívja tovább Lenin emlőit. Kész, ezt tudom kívánni.”

Műsorvezető: „Hát lehet, hogy emlők nem jutnak Vlagyimir Iljicstől, de lehet, hogy valami más jut esetleg.

Hallgató: „A hosszú cici”

Műsorvezető: „Jobb híján kicsit hosszúkásabb lesz, kicsit kisebb, de esetleg el lehet kapni.”

Az ORTT véleménye szerint a műsorvezető és a hallgató dialógusával női méltóságában sértette meg a politikust.

A hatóság úgy véli, a műsorban elhangzó sértő kijelentések súlyát növeli, hogy a Lánchíd Rádió közműsor-szolgáltató. E minőségében többségében közszolgálati műsorszámokat sugároz, és ezért többletvállalások terhelik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik