Belföld

Orbán: a kormány nem dönthet az egészségügyről

Orbán Viktor szerint a kormánykoalíciónak nincs se morális, se politikai alapja dönteni az egészségügy átalakításáról - a Fidesz elnöke erről az InfoRádiónak adott csütörtöki interjújában beszélt.

Orbán Viktor szerint a társadalombiztosítási rendszer módosítása “felér egy szociális rendszerváltással”, ezért ezt a kérdést nem lehet erő-, párt- és parlamenti többség alapon eldönteni. “Különösképpen nem szabad ezt megtenni azért, mert a parlamenti választáskor, amikor a választópolgárok megszabták Magyarország jövőjét, akkor épp az ellenkező irányra szavaztak, hiszen a szocialisták programja és a Fidesz programja egyértelművé tette, hogy mindkét párt meg kívánja tartani a társadalombiztosítás korábbi formáját” – tette hozzá a legnagyobb ellenzéki párt elnöke.

Szerinte a kormánykoalíciónak éppen ezért nincs se morális, se politikai alapja arra, hogy a magyar nép véleményével és érdekével ellentétes módon alakítsa át a társadalombiztosítás rendszerét. A Fidesz elnöke hozzáfűzte: az emberek pontosan tudják, és a véleményüknek hangot is adnak, hogy ezt a változtatást nem kívánják, ha pedig ez így van, akkor a kormány ezt nem teheti meg.

Orbán Viktor kijelentette: a magyar miniszterelnök és a kormánykoalíció jövője kevésbé fontos kérdés annál, mint hogy mi lesz a magyar emberek egészségügyi ellátásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik