Belföld

Kövér megvédte Horn Gyulát

A populizmust nem szabadna szitokszóként használni, az exminiszterelnöknek pedig a zsigereiben van a politika. Gyurcsánnyal pedig csak a piszkos munkát végezteti el az MSZP vezérkara – mondta az Echo Tv-nek Kövér László a Fidesz választmányának elnöke egy interjúban.

A szókimondás miatt sokat támadott ellenzéki politikus elmondta, hogy furcsának tartja, hogy a demokráciában, amely a népakaratról szól, a populizmus valamiféle pejoratív szó, valamiféle szitokszó lehet. Kövér László szerint Horn Gyulára sok rosszat el lehet mondani, de azt nem, hogy ne lenne a vérében, az ösztöneiben, a zsigereiben a politika. Ezt bizonyította akkor is, amikor miniszterelnök volt.

A fideszes politikus nagyon komolyan veendő valóságnak tartja Horn Gyula gondolatait, hogy egy kis, néhány százalékos, a túlélésért küszködő koalíciós párt az MSZP-re meg az országra erőszakolja a diktátumot, amely a szocialista pártot is politikai katasztrófával fenyegeti.

Gyurcsánnyal vitetik el a balhét

Kövér László úgy véli, hogy Gyurcsány Ferencen kívül az MSZP vezérkara már a Gyurcsány utáni időszakra készül, legalábbis annyiban, hogy nem nagyon törekszik senki a miniszterelnök pártelnöki ambícióit keresztezni, amikor a párt történelmi mélypontra zuhant támogatottságát tekintve. Tudják, hogy Gyurcsánynak előbb-utóbb mennie kell, le fogják váltani, amint a piszkos munkát elvégzi, mert nyilvánvalóan nem fognak vele nekimenni a következő parlamenti választásnak, ezért nem szeretnék, ha bebetonozná magát a pártelnöki székbe.

Horn: primitív volt Kóka

Horn Gyula durvának, primitívnek tartja azokat a kijelentéseket, amelyeket a vizitdíjról szóló nyilatkozatáról szólva vele kapcsolatban tett Kóka János. Horn Gyula vasárnap azt nyilatkozta, hogy szerinte nem kellene bevezetni a vizitdíjat, mert elfogadhatatlan a “népnevelési célú pénzbeszedés”. “Ne röstelljük elvetni azt, ami rossznak bizonyult. Így például, vonjuk vissza vizitdíjat. Ugyanis elfogadhatatlannak tartom a pusztán népnevelési célú pénzbeszedést” – mondta a szocialista politikus a Vasárnapi Híreknek adott interjújában. Horn Gyula szavaira Kóka János még vasárnap úgy reagált: Horn “hétvégi gondolatrohamai” egyszer már tönkretettek egy koalíciót. “A céltalan populizmust az ország nagyon drágán fizetheti meg” – mondta Kóka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik