Belföld

Lezárult a Mol-jegyzés – 6500-ért kelt el

A beérkezett igénylések mennyiségére való tekintettel az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Részvénytársaság lezárta a Mol-részvények jegyzését - tájékoztatott az ÁPV Rt. szerdán.

Az ÁPV a március 1-jén indult nyilvános részvényigénylési időszak során 492 ezer darab a tulajdonában lévő, a Mol által kibocsátott 1000 forint névértékű törzsrészvényt kínált fel értékesítésre belföldi magánszemélyeknek és intézményi befektetőnek nem minősülő belföldi gazdálkodó szervezeteknek.

A tájékoztatás szerint a részvényértékesítés pontos eredményéről, illetve a részvényigénylést követő elszámolás időpontjáról az ÁPV Rt. és az értékesítés vezető szervezője, a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. március 10-én tesz közzé közleményt.

A részvényigénylési időszak március 5-éig tartott volna, de 3-án vagy 4-én is lezárható volt azzal a feltétellel, hogy minden felajánlott részvényre érvényes igénylés érkezik. A részvényértékesítési ár részvényenként 6500 forint volt.

Az ár teljes befizetése mellett legfeljebb 1500 darab részvényt igényelhettek a befektetők. Az esetlegesen visszajáró összeget az allokációt követő három munkanapon belül visszatérítik.

A magyar személyi igazolvánnyal vagy magyar útlevéllel, továbbá adóazonosító jellel rendelkező belföldi magánszemélyeknek legfeljebb 200 darab részvényt kínál fel az ÁPV halasztott fizetéssel, részvényenként 2500 forint befizetése mellett. A halasztott fizetéssel igényelt részvényeket a teljes vételár megfizetéséig az ÁPV Rt. javára óvadékként zárolják. A fennmaradó részvényenkénti 4000 forint hátralékos összeget legkésőbb 2004. október 1-jén kell egy összegben megfizetni, az óvadék ekkor szűnik meg.

Amennyiben az ÁPV a szerdán lezárt akció során az általa felkínált teljes csomagot eladta – és erre utal a határidő előtti lezárás -, akkor részesedése 0,5 százalékkal 11,8 százalékra csökkent a Molban.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik