Belföld

Finisben a Dunaferr privatizáció

Februárban aláírhatják a Dunaferr privatizációs szerződését - közölte az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) az MTI-vel hétfőn.

A közlemény szerint eredményesen, a tervezett ütemben haladnak a szerződéskötési tárgyalások az ÁPV Rt. és a Donbasz-Duferco konzorcium között a Dunaferr-csoport privatizációjának lezárásáról. A tárgyaló felek szinte minden lényeges kérdésben konszenzusra jutottak, így minden esély megvan arra, hogy az ÁPV Rt. igazgatósága következő, február 5-i ülésén jóváhagyja a tranzakciót lezáró Részvényértékesítési és Befektetési Megállapodás tervezetét.


Februárban kerülhet aláírásra a privatizációs szerződés, a tranzakció lezárásához a hitelező bankokkal folytatott tárgyalások eredményes lezárása is szükséges, majd ezt követően kerülhet sor a tulajdonosváltás technikai lebonyolítására. Az ÁPV Rt. 2003. december 23-án érvényesnek és eredményesnek nyilvánította a Dunaferr privatizációs pályázatát, amelynek nyertese az ukrán-svájci Donbasz-Duferco konzorcium lett. A nyertes ajánlattevő a legmagasabb foglalkoztatási kötelezettséget vállalta, öt évig megtartja a jelenlegi munkavállalói létszámot. A tranzakció összértéke, beleértve a tőkeemelést, a beruházási, kistérség-fejlesztési, illetve a munkakörülmények javítására vonatkozó vállalásokat, valamint a vételárat is, a következő 5 évben várhatóan közel 100 milliárd forintot tesz ki.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik