Belföld

Áder melegebb éghajlatra küldte Medgyessyt és “elvbarátait”

A Fidesz frakcióvezetője azt tanácsolja Medgyessy Péter miniszterelnöknek, hogy menjen vissza Thaiföldre vagy Kubába, s vigye magával „elvbarátait", Kovács Lászlót, Lendvai Ildikót és Kiss Pétert is - olvasható a Népszabadságban.

Keddi sajtótájékoztatóján Áder János a „tanácsot” azzal indokolta, hogy amíg a miniszterelnök nem volt itthon, a forint szépen erősödött. Amikor viszont Medgyessy hazajött és elkezdett az euró 2008-as bevezetésének elhalasztásáról beszélni, a forint látványosan gyengült. “Thaiföldön a miniszterelnök finom koktélokat fogyaszthatna, de elutazásával az ország gazdasága is jól járna, kigyógyulhatna azokból a bajokból, amelyeket a kormány másfél év alatt okozott” – mondta a politikus.

Áder János a sajtótájékoztatón félőnek nevezte, hogy a kormány kommunikációját idén is „a mellébeszélés, a hazudozás és a szemfényvesztés” határozza meg. A mellébeszélések közé sorolta azt a szocialista kijelentést, hogy 2004-ben új szakaszához érkezett a jóléti rendszerváltás.

Azt pedig a hazudozások kategóriájába, hogy László Csaba pénzügyminiszter menesztését a 2003. évi, a tervezettnél nagyobb államháztartási hiány indokolta. A frakcióvezető felvetette: ha az államháztartási hiánynak ilyen konzekvenciái vannak, milyen szankciókat kíván alkalmazni Medgyessy Péter saját magával szemben, miután a tervezett GDP-növekedésnek csak a fele valósul meg, az export csökken, az államadósság pedig egy év alatt 1000 milliárd forinttal emelkedett. Áder János a szemfényvesztés kategóriájába sorolta Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető azon gondolatát, hogy „át kell törni a szegénység falait”.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik