Belföld

Eladják a Heti Választ

A Heti Válasz című lap jelenlegi tulajdonosa, a Természet- és Társadalombarát Fejlődésért Közalapítvány (TTFK), az év végére szeretne megállapodásra jutni a lapot megvásárló csoporttal - közölte a TTFK elnöke, a lap főszerkesztője.

Elek István sem az orgánumot megjelentető Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft.-nél ez évben végzett értékbecslés eredményéről, sem arról nem kívánt nyilatkozni, milyen további befektetők bevonására készül a vevőnek kiszemelt Heti Válasz Alapítvány, amelynek – az MTI sajtópiaci információi szerint – nincs elegendő tőkéje a vásárláshoz. (A hírügynökség úgy tudja, még az sem dőlt el, kik és milyen feltételekkel társulnának a vásárlásba.)

A TTFK kuratóriuma január 16-án döntött arról, hogy a szerkesztőség kezelésében lévő alapítványnak eladják a lapot. Az elképzeléseik szerint a vételárat közadakozásból összegyűjtő, a lap szellemiségének megőrzésére kötelezettséget vállaló alapítvány létrehozását a Nyugdíjasok a Polgári Jövőért Alapítvány vállalta magára.

A döntés megszületése után az MTI-nek nyilatkozva az elnök, főszerkesztő emlékeztetett arra: a TTFK-nak azért kellett tevékenységi köre szűkítéséről döntenie, mert a parlament a 2003-as költségvetésben a tavalyi állami támogatásnak csupán egytizedét, 50 millió forintot biztosított a közalapítvány számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik