Belföld

Fidesz: Gyurcsány törvénytelenül jutott a kormányüdülőhöz

Gyurcsány Ferenc cége törvénytelenül jutott a balatonőszödi kormányüdülőhöz tartozó ingatlanhoz - közölte Szijjártó Péter fideszes képviselő az üdülő előtti sekély vízben tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Bizonyossá vált, hogy az ifjúsági miniszter cége 30 millió forintért és tíz év lízinggel jogtalanul jutott hozzá az őszödi kormányüdülő 3200 négyzetméteres telken fekvő 300 négyzetméteres, kétszintes, négy lakosztályos villájához – mondta.

Az ellenzéki honatya szerint az ingatlanszerzés törvénytelen, mert a jogszabályok nem tették lehetővé, hogy 20 millió forintnál értékesebb állami ingatlant tíz évvel ezelőtt eladjanak, illetve “a jelek szerint” elmaradt a kötelezően előírt versenytárgyalás.

“1993-ban két országos napilapban meghirdették az őszödi ingatlant eladásra, de az apróhirdetésből mindössze az nem derül ki, hogy Balatonőszödről, a kormányüdülőről, állami tulajdonról és versenytárgyalás során megszerezhető villáról van szó” – fogalmazott Szijjártó Péter.

Meddig tűri Medgyessy Péter a barátoknak, üzlettársaknak, a szocialista klientúra tagjainak a határtalan és akadálytalan ámokfutását a magyar kormányban és a Miniszterelnöki Hivatalban – idézett a fideszes képviselő a kormányfőnek írt leveléből.

Hozzátette: azt követően írta meg a levelet, hogy birtokukba került két levél, amely a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jelentésének átdolgozása körüli összefonódásokra vet fényt.

Az egyik levelet Szilvásy György írta Kiss Péternek 2003. június 23-án. Abban a Miniszterelnöki Hivatal egykori helyettes államtitkára fölkéri a minisztert az őszödi ingatlanértékesítésre vonatkozó Kehi-jelentés módosítására – mondta a képviselő.

“Kérdésem: Szilvásy György hogyan tekinthetett bele a jelentésbe, miközben választott országgyűlési képviselő, Répássy Róbert ezt nem tehette meg” – fogalmazott az ellenzéki honatya.

A másik levelet a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter, Kiss Péter 2003. július 3-án írta Monostori Lajosnénak, a Kehi elnökének, és a jelentés felülvizsgálatát kérte – közölte Szijjártó Péter.

A fideszes politikus mindkét levél és a tíz évvel ezelőtti apróhirdetés fénymásolatát átadta az újságíróknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik