Belföld

Medgyessy meglátogatja Tony Blairt

Medgyessy Péter szombaton Tony Blair brit kormányfő meghívására Nagy-Britanniába utazik, ahol részt vesz a Haladó kormányzás nevű konferencián és az azt követő csúcsértekezleten – közölte a Miniszterelnöki Hivatal.

A szociáldemokrácia elméleti és gyakorlati újrafogalmazására összehívott találkozón 15 baloldali kormányfő és számos közismert baloldali személyiség vesz részt. A kormányfőt útjára elkíséri Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági- és sportminiszter, aki részt vett a konferencia szervezésében és Szanyi Tibor, az FVM politikai államtitkára is.

A két nap fő témája az új jóléti állam, a közszolgálat megújítása, az államok és piacok, a migráció és szociális integráció. A globális kormányzásról szóló eszmecserét Javier Solana, az Európai Unió külpolitikai főbiztosa összegzi majd. A konferenciát lezáró díszvacsorán beszédet mond a magyar miniszterelnök is.

Medgyessy Péter a konferencia befejeztével a Londontól mintegy 60 mérföldre lévő Bagshotba, a baloldali politikusok csúcstalálkozójára utazik. A 15 ország baloldali kormány- és államfői, az argentin, brazil, chilei, dél-afrikai és lengyel elnök, továbbá a cseh, lengyel, magyar, román, svéd, brit, német, kanadai, etióp, új-zélandi miniszterelnök kötetlen eszmecserét folytatnak a szociáldemokrácia új útjairól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik