Belföld

Botrányra készülnek a polgári körök a melegfesztiválon?

Provokációra, botrányokozásra készülnek a polgári körök radikálisabb magjához tartozó szerveződések vezetői - értesült a Népszava. A politikai jobboldalhoz köthető csoportok a július elején megrendezésre kerülő VIII. Meleg és Leszbikus Fesztivált kívánják a hírhedt Kendermag tüntetésen tapasztalt módszerekkel megzavarni. A rendőrség biztosítást ígér.

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a fővárosban a melegek és leszbikusok hazai fesztiválját július első napjaiban. A tolerancia jegyében szervezett programon a tervek szerint részt vesz többek között Demszky Gábor főpolgármester, Farid Müller, a Hamburgi parlament alelnöke, Katja Husen, a német Zöldek elnökségében a meleg és leszbikus politikai ügyek felelőse, valamint Erica Eaton és Pamela Hawkins, a New York-i Evolutionary Girls’ Club művészcsoport tagjai.

Az idei fesztivált azonban lapunk belső információi szerint a polgári körök radikális szervezetei provokációkkal, botrányok okozásával kívánják majd megzavarni. Az Orbán Viktor által életre hívott polgári körök szélsőséges sejtjeinek belső levelezésében több vezető is úgy vélekedett, hogy a homoszexuálisok és a leszbikusok magatartásukkal a polgári, keresztény értékek ellen vétenek, sőt egyes csoportok egyenes bibliai bűnnek nevezik a másságot. “Nem engedhetjük, hogy ünnepeljék a bűnt. Ilyen alapon betörők, gyilkosok, kábítószeresek, alkoholisták, tolvajok fesztiválját is rendezhetnének” – írja az egyik polgári kör tagja.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik