Belföld

Újabb feljelelentések a Sportfolió Kht. ellen

A Miniszterelnöki Hivatal közpénzügyi államtitkársága a Sportfolió Kht. vizsgálatával összefüggésben ismeretlen tettes ellen feljelentést tett három ügyben - írja a Népszava.

Keller László közpénzügyi államtitkár közölte, hanyag és hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt a Császár-Komjádi Sportuszoda, egy siófoki üdülő és a mátraházi edzőtábor bérbeadása ügyében tettek feljelentést.

Az államtitkár szerint mindhárom esetben olyan bérleti szerződést kötött a Sportfolió Kht., melyből a bérbeadónak hátránya származott. Ezért az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságánál feljelentést tettek. Mint arró a Népszava korábban beszámolt, a Sportfolió kht.-hoz a korábbi Ifjúsági és Sportminisztériumtól (ISM) kerültek át az ingatlanok.

A három bérbeadott ingatlan közül a Császár-Komjádi Sportuszoda meghatározott területére a Sportfolió kht. bérleti szerződést kötött az Sz.&Sz. Automata és Távvezérlők Kereskedelmi Kft.-vel 10 éves határozott időtartamra. A szerződést 2002. április 4-én írták alá; a kht. részéről Balázs Csaba ügyvezető látta el kézjegyével.

A feljelentés szerint azonban a kht. nem lehetett vagyonkezelője a Sportuszodának, a vagyonkezelési jogokat a Kincstári Vagyoni Igazgatóságnak kellett volna gyakorolnia. Így a kht. nem volt jogosult bérleti szerződés megkötésére sem. A Sportuszoda ingatlanegyüttese ugyanis műemléki védettségű épületben található. A műemlékvédelemről szóló törvény viszont kimondja, hogy az állami műemlékekre vonatkozó bármilyen változtatás érvényességéhez szükséges a kulturális örökség miniszterének egyetértése. A megkötött bérleti szerződés azonban mégcsak nem is utal erre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik