Belföld

Július 30-án nyit a Sziget

Az idén július 30. és augusztus 6. között rendezik meg a Sziget fesztivált a budapesti Hajógyári-szigeten. A napijegyek már 3500 forintba kerülnek.

A programokat ismertető csütörtöki, fővárosi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az idén hozzávetőleg 1,2 milliárd forintból gazdálkodó rendezvény nagyszínpadán többek között fellép a Massive Attack, a Morcheeba, a Moloko, az Asian Dub Fundation, a Slayer, a De Phazz és Shaggy.

A Világzenei Nagyszínpadon Kubától Indiáig, Madagaszkártól Korzikáig, Mexikótól Portugáliáig, Malitól Szerbiáig terjed az országok sora. A hazai előadókon kívül koncertet ad Ibrahim Ferrer, a Va:rtti:na és Shane McGowan is.

Az elektronikus zenéket kedvelők többek között Paul van Dyk, Goldie, Armand van Helden és DJ Rush produkcióját élvezhetik majd.

A Sziget fesztivál programkínálatában szerepel a Strange Fruit nevű ausztrál utcaszínház, a guineai Circus Baobab akrobatikus táncelőadása, új programhelyszín lesz a divatot középpontba helyező Trend Sziget és az Octopus nevű összművészeti központ.

A szervezők közlése szerint az idén – az infrastrukturális beruházások mellett – a programok és a szolgáltatások minőségének további fejlesztésére helyezik a hangsúlyt. Ezek közé sorolták a fokozottabb porvédelmet, a zuhanyzók számának jelentős bővítését, a közvilágítás javítását. Jobban odafigyelnek majd a szelektív hulladékgyűjtésre, illetve a környezetvédelemre.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a tavalyihoz képest kisebb arányban emelték a jegyek árát. A napijegyért 3500 forintot kell majd fizetni, az elővételben megvásárolt hetijegy pedig – a vétel időpontjától függően – akár már négy napijegy áráért kapható lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik