Belföld

Minolta: jól fogytak tavaly itthon a nyomtatók, fénymásolók

A Minolta Magyarország Kft. az elmúlt évben mintegy 100 millió forint adózott nyereséget ért el, ami több mint kétszerese az egy évvel korábbinak.

Novák Miklós, a társaság kereskedelmi igazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta: az idén várhatóan nem lesz ekkora nyereségük, mivel az elmúlt évinél jóval többet költenek termékeik megismertetésére, illetve reklámra. A Minolta Magyarország 2002-ben 3,2 milliárd forint árbevételt ért el, szemben az egy évvel korábbi 2,8 milliárd forinttal. A társaság az idén várhatóan 3,6 milliárd forint forgalmat realizál.

A kereskedelmi igazgató elmondta, hogy a társaság az elmúlt évben 45 százalékkal több digitális másológépet értékesített: míg 2000-ben 2.960, addig az elmúlt évben már 3.427 ilyen berendezést adott el a Minolta. Az idei terv 3.700 digitális másoló eladása.

A vállalat az elmúlt évben a fekete-fehér lézernyomtató piacon is növelte eladásait 16 százalékkal: míg 2001-ben 2.491, addig tavaly már 2.900 gép talált gazdára. Novák Miklós közölte, hogy a színes lézernyomtató piacon az idén a társaság 1.500 készülék eladását tervezi, szemben az egy évvel korábbi hatszázzal.

Hozzátette: a terv teljesítése szempontjából bíztató, hogy 2003 első negyedévében már majdnem annyi színes lézernyomtatót értékesítettek, mint tavaly egész évben. A társaság 2001-ben 337 ilyen berendezést adott el. A kereskedelmi igazgató elmondta, hogy a Minolta a másológépeket tekintve a magyar piacon az első, második helyen, míg a nyomtatók eladását nézve a második, harmadik helyen állt az elmúlt évben. Novák Miklós elmondta, hogy a Minolta 2003-ban több új másoló és lézernyomtatót is piacra dob, és így remélhetően tovább tudja erősíteni piaci pozícióját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik