Belföld

Tömegesen adják meg magukat az iraki katonák

Az amerikai hadsereg belső rádióadása szerint tömegesen adják meg magukat az iraki katonák. A hírt az irakiak cáfolják, a brit védelmi miniszter csupán néhány főről beszél.

Egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg a pénteki nap folyamán arról, hogy pontosan hány iraki katona adta meg magát. Korábban több televíziós csatorna mutatott képeket fehér zászlót a kezében tartó, a sivatagban sétáló iraki katonákról.

Az amerikai hadsereg belső rádióadása azt közölte, hogy Bászra elfoglalása során gyenge ellenállásba ütköztek a szövetséges csapatok, és tömegesen adják fel magukat az iraki hadsereg katonái. Független források nem erősítették meg az amerikai hadseregtől származó információkat, a brit védelmi miniszter pedig azt mondta, hogy eddig néhány ilyen esetről tudnak biztosan.

Számos riporter kapott engedélyt az amerikaiaktól egyes katonai egységek követésére, a tájékoztatási lehetőség azonban sok esetben korlátozott. Az amerikai hadsereg fenntartja magának a jogot az információk visszatartására, illetve bizonyos időközönként korlátozza a kommunikációt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik