Belföld

Újra teljes beruházási kedvezményt élvezhet a Richter

A Richter Gedeon Rt. 2004. január 1-jétől várhatóan ismét 100 százalékos beruházási adókedvezményben részesülhet - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden.

A kedvezmény igénybevételét az teszi lehetővé, hogy Magyarország EU-csatlakozási tárgyalásain a múlt héten lezárult a versenyfejezet. A tárgyaláson megállapodás született a fejezet legvitatottabb kérdéséről, a magyarországi nagyberuházóknak nyújtott adókedvezmények rendszerének átalakításáról.

A Richter álláspontja szerint a megállapodás megteremti a feltételeket ahhoz, hogy a társaság 2000-ben kezdődött, folyamatban lévő beruházási programjához kapcsolódóan a 100 százalékos mértékű beruházási adókedvezmény az uniós csatlakozást követően is igénybe vehető legyen. Az adókedvezmény a 10 milliárd forint értékű, termékelőállítást szolgáló beruházásokhoz kapcsolódik, és ennek a követelménynek a társaság tervei szerint 2003 végéig eleget tesz.

A Richter Gedeon Rt. 1994. évtől kezdődően öt évig 100 százalékos társasági adófizetési kedvezményben részesült, az azt követő öt évben pedig 60 százalékos mértékű adókedvezményt kap a mindenkori társasági adóból 2003 végéig. Ez a társaság számára 1999. január 1-jétől 7,2 százalékos tényleges adófizetési kötelezettséget jelent a jelenleg érvényben lévő, 18 százalékos társasági adókulcs mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik