Belföld

Tízmillió eurós ingatlanfinanszírozási szerződést kötött a Wallis

Tízmillió euró értékű ingatlanfinanszírozási szerződést kötött a Wallis Ingatlan Rt. az ingatlanfinanszírozó Eurohypo AG-val.

A szerződés a Wallis Rt. Könyves Kálmán körúti ingatlanjainak – a Bajor és Polar Center – finanszírozására vonatkozik. A Wallis Ingatlan Rt. 100 százalékos tulajdonosa a Wallis Befektetési, Gazdasági Tanácsadó és Vagyonkezelő Rt. Az ingatlantársaság 1999-ben alakult, jegyzett tőkéje 134 millió forint. Tavalyi éves árbevétele elérte a 7,5 milliárd forintot, ami 4,5 milliárddal haladta meg a 2000. évit.


A társaság korábbi közlése szerint idén februárban adta át
Könyves Kálmán körúti ingatlanfejlesztésének első fázisában elkészült mintegy 8 ezer négyzetméter alapterületű Bajor Center irodaházat. Közvetlenül az épület szomszédságában, szeptemberben megkezdődtek a második fázis keretében a Polar Center építési munkálatai is, amelyet várhatóan 2003 májusában adnak át. A közlemény szerint a 12.500 négyzetméternyi beruházás összértéke meghaladja a kétmilliárd forintot.


Az Eurohypo AG nemzetközi háttérrel rendelkező ingatlanfinanszírozására szakosodott pénzintézet. Tulajdonosai körébe tartozik a Commerzbank, Deutsche Bank és a Dresdner Bank. A társaság 16 európai országban tart fenn irodát, budapesti képviseletét 1999-ben nyitotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik