Belföld

Javított eredményvárakozásán az Intel

Kis mértékben felfelé módosította negyedik negyedévi forgalmi prognózisát az amerikai Intel a vártnál jobb ázsiai eladások és a mikroprocesszorok iránti erős kereslet nyomán. A világ legnagyobb félvezető-gyártója 6,8-7 milliárd dolláros forgalmat vár, a korábbi prognózisában 6,5-6,9 milliárd dollár szerepelt. Az elemzői várakozások átlaga 6,74 milliárd dollár. A bejelentést követően az Intel részvényei a New York-i értéktőzsde zárása utáni nem hivatalos Instinet kereskedésben 19,47 dollárra emelkedtek a Nasdaq 18,96 dolláros záróáráról.

Az Intel a harmadik negyedévben 6,5 milliárd dollár árbevételt ért el, a tavalyi harmadik negyedévben 6,54 milliárd dollár volt a bevétele. A tiszta nyereség 686 millió dollár, részvényenként 10 cent volt, az egy évvel korábbi 106 millió dollár, illetve 2 cent helyett.

Az első kilenc hónap forgalma 19,6 milliárd dollár volt a tavalyi első háromnegyed évi 19,56 milliárd dollár után. A tiszta nyereség 2,1 milliárd dollárra nőtt a tavalyi első kilenchavi 787 millió dollárról.
[More on BBC News]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik