Belföld

Deutsch a legszegényebb városatya

Van olyan képviselő, aki idén csaknem két tucat szántót, továbbá nádasokat, gyepet kapott ajándékba. Egyes városatyák rengeteg cégnél vállalnak tisztséget, így keresik kenyerüket. Valaki zongorát, valaki pedig kisautókat gyűjt.

Valószínűleg egy SZDSZ-es és egy fideszes honatya a leggazdagabb a fővárosi közgyűlésben. Lakos Imre szabaddemokrata képviselő egy részvénytársaság vezérigazgatójaként havi egymillió forintot keres. Munkája mellett még jut idő igazgatósági tagként 300, kerületi alpolgármesterként pedig 160 ezer forintért tevékenykedni. Idejébe belefér az is, hogy havi 200 ezer forintért ellássa a Főkert Rt. igazgatósági elnökének faladatait. A fővárosi önkormányzatnál ezenfelül 240 ezer forint a tiszteletdíja, egy kft. felügyelőbizottsági elnökeként bruttó 50 ezer forintot visz haza.

Bagdy Gábor a Fidesz-frakcióból igen szerencsésnek mondhatja magát, hiszen idén egy tucatnál is több szántót, gyümölcsöst, nádast kapott ajándékba. A korábbi években is tekintélyes számú ingatlanhoz jutott nagyrészt ajándékozás útján, de a vagyonnyilatkozat szerint vásárolni is szereti a földeket. Húsznál több ingatlan van a birtokában. Ezenkívül bankszámlán nyolc-, másutt hatmillió forint megtaka rítása van. Igaz, pénzintézetnek 400 ezer, magánszemélyeknek hárommillió forinttal tartozik. Közgazdászként több mint egymillió forintot keres egy kft.-ben, egy felügyelőbizottsági poszt után pedig 45 ezer forintot kap.

Demszky Gábor főpolgármester négy ingatlannal rendelkezik: Budakeszin egy 171 négyzetméteres lakás felével, valamint egy 52 négyzetméteres lakással, egy másik 142 négyzetméter alapterületű ingatlan egynegyede is az övé. Horvátországban 130 négyzetméteres nyaralót vásárolt. Autója egy működésképtelen 25 éves Volkswagen. Demszkynek 67 ezer forintos köztartozása is van, s további 6,8 millió forint pénzintézeti adóssága, magánszemélyeknek ezenfelül félmillió forintot kell megadnia.

Alighanem Deutsch Tamás, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője a legszegényebb képviselő a közgyűlésben. Saját ingatlana nincs, csak egy Suzuki Wagon R+ autója és majdnem négymillió forint biztosítása. Bankban 1,9 millió forintot tart, ugyanakkor tartozik is 1,93 millió forinttal pénzintézetnek, miközben országgyűlési képviselőként 462 ezer forintot keres. Nem mondhatók túlságosan vagyonosnak a városvezetők sem.
[Magyar Hírlap]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik