Belföld

Dohányzásmentes nap csütörtökön

A korábbi éveknél jobb a társadalmi és a politikai környezet a csütörtöki Ne gyújts rá! naphoz, mert meglévő és készülő törvények, valamint több civilszervezet is segíti a dohányzás elleni küzdelmet.

Kökény Mihály, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium politikai államtitkára a november 21-i nemzetközi dohányfüstmentes nap alkalmából ismertette újságírók előtt a kormány és az Országgyűlés dohányzással összefüggő munkáját. A Ne gyújts rá! nap több mint 25 évvel ezelőtt az Egyesült Államokból elindult kezdeményezés: minden év novemberének harmadik csütörtökén hívják fel az emberek figyelmét a dohányzás egészségkárosító következményeire.

Kökény Mihály elmondta: a tárca készül a népegészségügyi program kormány, illetve parlament elé terjesztésére, amelynek része a dohányzás elleni küzdelem és annak eszközei.

Az Országgyűlés módosítja a nemdohányzók védelméről szóló törvényt is. A cigarettadobozok nagyobb felületén és erőteljesebb tartalommal kell majd elhelyezni az egészségkárosító hatásra figyelmeztető feliratokat.
[Kormányzati portál]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik