Belföld

Kezdődik az Európai foglalkoztatási hét

Bár a foglalkoztatás terén van még mit tanulnunk az EU-tól, az uniót is érdekli, Magyarország mire jutott a foglalkoztatás javítása terén.

“Dolgozzunk együtt egy jobb Európáért”. A szépen hangzó jelmondat a Brüsszelben ma kezdődő Európai foglalkoztatási hét idei témáját, a foglalkoztatás növelését rejti. Így a tizedik alkalommal megrendezett kiállítás és konferencia különösen érdekes Magyarország számára, amely 30 ország 2000 résztvevője között a csatlakozás előtt álló országok közül egyedüliként mutatkozik be.
A foglalkoztatás javítása a hazai munkaerő-politika fő gondja: Magyarországon az aktív korúak közül csupán minden második ember (56,4 százalék) dolgozik. Még a többi csatlakozni kívánó országhoz képest is több mint két százalékponttal maradunk le, az uniós átlag azonban ennél jóval magasabb, 63,9 százalék.
Brüsszel ezzel sem elégedett: 2010-re 70 százalékos foglalkoztatási szintet tűzött ki célul. Ez gyakorlatilag teljes körű foglalkoztatást jelentene, ami elég ambiciózus célkitűzésnek tűnhet.


[Magyar Hírlap]



 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik