Belföld

Örömünnep a Köztársaság téren –

Kovács László szerint a választók igent mondtak a megbékélésre, nemet a gyűlöletkampányra és az ország kettészakítására. Medgyessy szerint nem árokásással, hanem higgadt, nyugodt munkával telik a következő négy év.

Kovács László, az MSZP elnöke megköszönte mindenkinek, hogy elment szavazni. Hangsúlyozta: még nincs végleges eredmény, de már jól látszik az előzetes kép, amely megerősítette az áprilisi szocialista győzelmet.

“A tények cáfolják a tudatosan terjesztett kételyeket” – mondta Kovács az áprilisi választási csalásokról terjesztett híresztelésekre utalva.

“A statisztikák szerint a bizalom még erősebb lett a szocialisták és a velük együtt kormányzó szabaddemokraták iránt. A választók határozott igent mondtak a kormány öt hónapjára. Nemet mondtak a Fidesz folyamatos negatív kampányára, a feszültségkeltésre, a Fidesz valótlan állításaira. A választók határozott igent mondtak az MSZP-SZDSZ vezette önkormányzatok tevékenységére. Nemet mondtak a fideszes önkormányzatokéra.”

“A választók igent mondtak a szocialisták és a szabaddemokraták jelöltjeire. A választók igent mondtak a megbékélésre és nemet mondtak a gyűlöletkampányra, az ország kettészakítására” – folytatta az MSZP elnöke. Hozzátette: “a választók igent mondtak a nemzet érdekeit szolgáló EU-csatlakozási politikára. És nemet azokra a törekvésekre, amelyek személyes vagy pártpolitikai okoból próbálják ezt akadályozni.”

Köszönjük Magyarország!

Köszönjük Magyarország! – kezdte beszédét Medgyessy Péter. “Az a dolgunk, hogy a következő négy évben bizonyítsuk, hogy a megkapott bizalom nem volt alaptalan” – folytatta. “Végre mindenki azzal foglalkozhat, ami az ő dolga, amit szeret. Nem árokásás lesz a következő négy év, hanem nyugodt, higgadt munka. Mi erre szavaztunk” – mondta a kormányfő.

Medgyessy Péter szerint az emberek tudták, hogy mi forog kockán. “Az emberek tudták, hogy el kell menni szavazni, tudták: egyre fontosabb az önkormányzatok léte, döntése, mert a decentralizáció felé haladunk.” A kormányfő beszélt az európai uniós csatlakozásról is, amely felé Magyarország halad.

A szocialista élőlánc égnek emelte kezét

A kormányfő beszéde után szocialista miniszeterek és államtitkárok – többek között Lamperth Mónika, Szekeres Imre, Lendvai Ildikó, Baja Ferenc – a pódiumra mentek, megfogták egymás kezét, és együtt emelték az égnek. Örömünnep és üdvrivalgás a Köztársaság téren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik