Belföld

Újabb hídfoglalás várható mára, a röplapgyárost elkapták

Ma újabb törvénytelen tüntetésre lehet számítani Budapesten. A tervezett demonstráció mögött egy magát Nemzeti Ellenállási Osztagnak nevező csoport áll, aktivistái tegnap pár óra leforgása alatt hídfoglalásra buzdító röplapokkal szórták tele a belvárost. A rendőrség nagy erőkkel készül a megmozdulásra, hírek szerint a röplap készítőjére 72 ezer forintos pénzbírságot szabtak ki.

Friss hír!09:32 – Tüntetők egy 10 fős csoportja gyülekezik a Margit-szigeten. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, ahol a nemzeti színű karszalagokat viselő résztvevőket igazoltatták, és felszólították őket a távozásra, mivel akciójukat a múlt csütörtöki megmozdulásokhoz hasonlóan nem jelentették be.

A múlt csütörtökön útjára indult események folytatására van kilátás ma is, vasárnap legalábbis a belváros több pontján helyeztek el olyan röplapot, mely szerint reggel ismét meg akarja bénítani a forgalmat egy magát N.E.O.-nak vagyis Nemzeti Ellenállási Osztagnak nevező csoport.

A belvárosban parkoló autók szélvédőjére a következő szövegezésű írás került: “Hétfőn reggel az egyik hídon újra megáll az élet. A nemzeti polgári körök mély felháborodással értesültek a csütörtöki brutális rendőri támadásról”. A tv2 értesülése szerint a hétfői megmozdulást – csakúgy mint a csütörtökit – nem jelentették be sehol. A főpolgármester határozott fellépést kér a rendőrségtől. Demszky Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy “legutóbb meggyőződhettünk arról, hogy vannak módszereik és technikáik a rendőröknek, most az a feladat, hogy ezeket gyorsabban alkalmazzák, és ha lehetséges, akkor minden eszközzel megakadályozzák a bajt.”

Újabb hídfoglalás várható mára, a röplapgyárost elkapták 1Az Index úgy tudja, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Fővárosi Főügyészséggel egyeztetve soron kívüli szabálysértési eljárást folytatott S. Gy. Budapesti lakos ellen a röplapterjesztés ügyében. A BRFK által kiadott közlemény szerint a gyülekezési joggal való visszaélés miatt a szabálysértési hatóság hetvenkétezer forintos pénzbírságot szabott ki. A rendőrség a röplap tartalma szerint szükséges intézkedéseket megtette, ám a fejleményeket nem kívánták kommentálni.

Orbán hazaérkezett Japánból

Alkotmányos válság nem értelmezhető ellenzék és kormány viszonyában – közölte Orbán Viktor volt miniszterelnök, aki vasárnap kéthetes ázsiai tartózkodás után a Ferihegyi repülőtéren válaszolt újságírók kérdéseire. Szavai szerint nem ismeri a Fidesz – Magyar Polgári Párt vezetőinek a Medgyessy-ügy kapcsán tett ilyen tartalmú nyilatkozatát, de addig nem kíván véleményt formálni, amíg nem beszélt velük. Hozzátette, alkotmányos válság Magyarországon az ellenzék és a kormánypártok szembenállása miatt nem tud kialakulni, hiszen többségi kormányzás van, amelynek erőfeltételei adottak. A csütörtöki fővárosi jogsértő demonstrációk kapcsán úgy nyilatkozott, hogy miután a jelenlegi polgári ellenzék a szavazatok újraszámlálása érdekében semmit sem tud tenni, a helyzet megoldásának kulcsa a kormányzó pártok kezében van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik