Belföld

Németország-Írország: 1-1

Klose góljával vezettek a németek az írek ellen, a lelkes írek azonban az utolsó utáni pillanatban egyenlítettek. A "kelták" így Kamerun után a németek ellen is vert helyzetből értek el döntetlent.

Németország-Írország: 1-1 1A világbajnokság eddigi legnagyobb különbségű győzelmét aratta Németország Szaúd-Arábia fölött, amikor nyolc gólt pakoltak az arab csapat hálójába. Az írek viszont Roy Keane nélkül is – iszonyú küzdéssel – mentették az egy pontot Kamerun ellen, így most ki-ki mérkőzést játszhatnak a háromszoros világbajnok germán csapattal. Mindez a világbajnokság csoportmeccseinek második körében, méghozzá a második kör első mérkőzésén történik.

Kezdődik a mérkőzés

Németország-Írország: 1-1 2Az első percekben néhány ír felfutás okoz kisebb riadalmat, de komoly veszélyt nem jelentenek a “kelták” előretörései a német kapura.

Ezután inkább a “küzdelem dominál” – sportnyelven szólva. Mezőnybeli csaták, párharcok jellemzik a meccset, komoly helyzet nélkül.

12. perc:

Az első helyzet: Hamann ível be a jobb oldalról, Jancker fejesét biztosan fogja az ír kapus, Given.

13. perc:

Jancker elesik az ír büntetőterületen belül, de büntető – az nincs.

14. perc

A túloldalon Kahn fogja Duff beadását. Ha nem tette volna, alighanem gólt lő a középen érkező ír csatár.

15. perc:

Klosét gáncsolja Staunton az ír tizenhatoson belül. De a bíró nem ad tizenegyest. (Klose túl látványosan esett – talán.)

Vezetnek a németek!

Németország-Írország: 1-1 319. perc:

Ballack ível be gyönyörűen balról, Klose előrefut, és gólt fejel. Miroslav Klosénak ez a negyedik gólja a vébén, a lengyel származású csatár a világbajnokság messze legeredményesebb játékosa eddig. (Kloséról bővebben lehet olvasni a linkajánlóban szereplő cikkünkben.)

24. perc:

Matt Holland majdnem egyenlít – akárcsak Kamerun ellen – a jobb alsó sarokba szánt lövés azonban egy kicsit célt téveszt: a távoli bomba a német kapufa mellett süvít el.

35. perc:

Kahn fogja Kilbane baloldali beadását.

40. perc:

Hamann lő, Given véd, a kipattanót a lesen álló Jancker emelné át rajta. Az átemelés nem sikerül, és még a bíró is lefújja a német akciót.

44. perc:

Robbie Keane (a hazaküldött Roy Keane névrokona) ollózik a német tizenhatos közepéről, de még kapura sem megy a próbálkozás. Így félidőre az eredmény 1:0 marad, a németek javára.

Kezdődik a második félidő

Németország-Írország: 1-1 4Egyelőre nem történik semmi a pályán: Metzelder és Keane veszett össze, de ők is az alapvonalon túl…

56. perc:

Kahn zseniális védése: az ír Duff egy beívelés és egy lefejelés (nem embert, a labdát fejelték le neki a csapattársak) után hat méterről lő, Kahn pedig elképesztő reflexszel véd. Nemhiába a világ egyik legjobb kapusa!

59. perc:

Ballack fejel az ír kapu mellé.

61. perc:

Ballack most lő – szintén mellé.

63. perc:

Ír szabadrúgás: a specialista, Harte csavar fölé-mellé.

67. perc:

Jancker ugrik ki: egyedül tör kapura, de nemcsak Given, hanem a kapu mellett is elcsavarja a német csatár a labdát.

74. perc:

Kettős ír csere: Reid és Quinn jön be, Kelly és Harte helyett. egy perc múlva Jancker helyett Bierhoff áll be a németeknél.

77. perc:

Ír szabadrúgás a német tizenhatos közvetlen közelében: Robbie Keane mellé lő.

78. perc:

Klose fejel valamivel az ír kapu fölé.

82. perc:

Kahn ment bravúrral Keane elől, aki kiugrott a védők közül és egyedül törhetett kapura.

85. perc:

Klose, a négyszeres góllövő helyére Bode jön be.

86. perc:

Breene fejel gyengén: Kahn könnyedén fogja a labdát.

87. perc:

Quinn emel a német kapura, de túlzottan magas a labda.

89. perc:

Quinn fejel egy méterről, Kahn hihetetlen: megint véd!

90. perc:

Taktikai csere a németeknél: Schneider helyett Jeremies áll be.

Az utolsó utáni pillanatban egyenlítenek az írek!

92. perc:

Robbie Keane egyenlít! Az írek előreívelik a labdát, a csapattárs, a frissen beállt Quinn lefejeli az ívelést, Keane pedig az ötösre verekszi be magát. Kahn ugyan beleér Keane lövésébe, de a kapufa belső oldaláról bepattan a hálóba a labda.

Ezzel az írek megérdemelten szerzik meg az egy pontot, és Kamerun után a németek ellen is egyenlíteni tudtak, vert helyzetből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik