Belföld

Kísértések – Misztikum és énkeresés

Rég volt példa olyan egyöntetű tetszésnyilvání- tásra, mint amiben Kamondi Zoltán új játékfilmje részesült. A szemleközönség imádta a művet, mást sem lehetett hallani, csak hogy a Kísértések így, a Kísértések úgy.

A film címe többszöri változáson ment keresztül. Lehetséges változatként jött szóba A hölgyfarkas nyakán tüske lett a szőr, majd a Mézparancs. Végül az alkotás a szemle előtti hetekben kapta meg végleges címét. És három rangos díjat is besöpört: a rendezői (Kamondi), az operatőri (Medvigy Gábor) és a legjobb férfi alakítás díját (Gazsó György).

Kísértések – Misztikum és énkeresés 1Anna (Básti Juli), egy bank főkönyvelője egyedül neveli húszéves fiát, Marcit (Miklós Marcell), aki programozó matematikus szakra jár. A fiú Elvira, a vonzó évfolyamtárs révén ismeri meg az érzékiséget, s úgy tűnik, boldog. Mindenki fényes karriert jósol neki, professzora jótékonyan támogatja a srác tudományos előmenetelét. Édesanyja egy nap elmondja neki, ki is az apja. Marci úgy ismerkedik meg vele, hogy nem fedi fel kilétét. Juli, a tízéves cigánylány derült égből villámcsapásként érkezik Marci életébe, s magnetikus vonzerejével mindent felforgat. A fiú egyik pillanatban atyai érzéseket táplál iránta, a másikban meglegyinti a szerelem. Juli azt akarja, hogy Marci teljesen az övé legyen, illetve, hogy teljes egészében Marcié lehessen…

Kísértések – Színes és fekete-fehér, magyar film, 90 perc. Rendező: Kamondi Zoltán, operatőr: Medvigy Gábor. Főszereplők: Miklós Marcell, Budai Katalin, Básti Juli, Kovács Juli, Seress Zoltán, Derzsi János. Forgalmazza a Budapest Film.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik