Belföld

MINOLTA-QMS magicolor 3100

A MINOLTA Magyarország Kft. megkezdte a világ leggyorsabb A4-es színes lézernyomtatójának, a magicolor 3100 típusnak a forgalmazását.

A Minolta-QMS világújdonsága a magicolor 3100 típusú hálózai színes lézernyomtató a Crown III nyomtatásvezérlőnek és a PRISMLASER technológiájú nyomtatóműnek köszönhetően 16 színes, vagy fekete-fehér oldalt nyomtat percenként a legnagyobb felbontásban, 1200 x 1200 dpi-ben.

A magicolor 3100 négyszer gyorsabb, mint a hagyományos színes lézernyomtatók, mivel az új PRISMLASER technológia segítségével a nyomtató egyszerre viszi fel mind a 4 színt a papírra, így a színes és fekete-fehér nyomtatási sebessége azonos. A magicolor 3100 nem csak gyorsabb, mint a színes LED nyomtatók, hanem a nyomtatási minősége is jobb a kifinomult és pontos lézeres nyomtatás miatt.

A magicolor 3100-ban debütál az új gömbszemcsés Microfine festékező. A kis méretű festékező szemcsék nem amorf, hanem szabályos gömb alakúak, így a homogén felületek egyenletesek, a színátmenetek finomak és a betűk tűélesek lesznek. A különleges festékező viaszt is tartalmaz, így nincs szükség az olajozó egységre a nyomtatáshoz. Az új, olajozó nélküli festékezési eljárás és az alacsony fixálási hőmérséklet előnye, hogy bármilyen minőségű és vastagságú papírra – egészen 216 g/m2 papírsúlyig – a nyomtat minősége azonos lesz. A nyomtató színes nyomtatási költsége alacsony, a fekete-fehér nyomtatási költsége pedig megegyezik a takarékos fekete-fehér lézernyomtatókéval.

A magicolor 3100 sebességén és minőségén kívül pazar felszereltségével is felülmúlja kategóriatársait. Az alapfelszereltség részét képezi a duplex egység, amely automatikus kétoldalas nyomtatást tesz lehetővé, az Ethernet 10/100BaseT hálózati kártya, a párhuzamos és az USB interfész. A készülék beépített, automatikus érzékelésű, szimultán multiprotokol FastEthernet hálózati interfésszel, gyors, 350 MHz-es RISC processzorral és 256 MB memóriakapacitással rendelkezik, ezáltal a nyomtató a bonyolultabb, inhomogén hálózatokban is megállja a helyét. A nyomtató papírkezelése is kimagasló, mivel papírkapacitása egészen 1600 lapig növelhető. Az automatikus emulációválasztás lehetővé teszi, hogy a nyomtatási feladatnak megfelelő PostScript 3, PCL 6, vagy akár PDF emulációban nyomtasson a gép, bármelyik operációs rendszer alól. A magicolor 3100 támogatja a szabványos Pantone, SWOP, Euroscale, és ICC színkezelő rendszereket. Ezen kívül a színbeállításnál segít az automatikus színkorrekció. A fejlett szoftveres és hardveres technika segítségével színhű, pontos, finom árnyalatokban gazdag képeket kapunk. A valódi 1200 x1200 dpi felbontás fotóminőségű nyomtatást tesz lehetővé.

A magicolor 3100 nyomtató Crown III technológiája az eddigi leggyorsabb hálózati nyomtatást teszi lehetővé. A nyomtató felügyelhető interneten keresztül a CrownView és a PageScope segédprogramokkal. Az előbbi szoftver segítségével bárki ellenőrizheti a web böngészőn keresztül többek között a nyomtatási feladatokat, a festékek, kellékek pontos fogyását, a nyomatok átlagos fedettségét, míg az utóbbi szoftverrel a rendszergazdák felügyelhetik, konfiguráhatják a hálózati nyomtatót. A Minolta-QMS új nyomtatója az Interneten keresztül történő nyomtatást is támogatja, tehát a világháló bármely pontjáról lehet nyomtatni az otthoni gépre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik