Belföld

AUTOMOBIL – 2001 Budapesti Autószalon

Az Automobil 2001 - Budapesti Autószalon Nemzetközi Járműipari Szakkiállítás 14. alkalommal nyitja meg kapuit október 17-én a Budapesti Vásárközpontban. Közép-Európa egyik legkiemelkedőbb autóipari bemutatóján 291 kiállító - meghaladva az eddigi legnagyobb, 1995-ös Budapesti Autószalon méreteit is - 35.353 m2 területen állít ki.

A hazánk teljes autós társadalmát megmozgató rendezvény – rangját, szakmai színvonalát tekintve – az európai élmezőnybe tartozik, amint azt az elnyert OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d Automobiles – Autógyártók Nemzetközi Szövetsége) minősítés is igazolja.

Az idei kiállításon a legújabb személyautó-csodákkal találkozhatnak a látogatók. Szinte minden márka képviselteti magát. A Budapesti Autószalon amellett, hogy az újdonságok legjavát vonultatja fel, ma már egyre jelentősebb szerepet játszik a vásárlóközönség aktuális igényeinek felmérésében, illetve a vásárlási szándék megerősítésében.

Minden eddiginél szélesebb választékot tekinthetnek meg a haszongépjárművek iránt érdeklődők is: ebben az évben először, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) nagyhaszonjárműves tagjai kollektív megjelenésük helyszínéül a Budapesti Autószalont választották, így a személygépjárművek mellett, idén az Autószalon a haszongépjárművekből is a hazai piac legteljesebb választékát mutatja be.

A kiállításon – a színvonalas járműbemutatón kívül – megtalálhatók lesznek a legkülönfélébb alkatrészek, felszerelések és tartozékok, az autó HiFi berendezésektől a felépítményekig. A 16-os pavilonban a szakmai partnerek, a szaksajtó és az EU stand kapott helyet. Ez utóbbi programjaiban a csatlakozás autóstársadalmat érintő kérdései kerülnek előtérbe.

Az első nap, október 17-e, szakmai nap lesz, ekkor a belépőjegy 3500 Ft-ba kerül, és csak 16 éven felüliek látogathatják a kiállítást, amely 10.00-18.00 óráig várja a szakmai látogatókat. A további napokon, október 18. és október 21. között, a nagyközönség számára a rendezvény naponta 10.00-20.00 óráig tart nyitva. A Budapesti Autószalonra érkezők a MÁV 50%-os utazási kedvezményét vehetik igénybe. A kiállításra a Nyugati pályudvarról és Kelenföld állomásról különvonatok indulnak, amelyek a bejáratokig szállítják az utasokat.

A kiállítás kísérő programjai közül kiemelhetjük az egyedileg kialakított off-road pályát, ahol szakavatott vezetők segítségével terepjáró túrákra vállalkozhatnak az izgalmakat is kereső látogatók. A Kalandpark tíz különböző, látványos akadálya várja a kalandot kedvelő látogatókat, többek között extrém oldaldőlés, fel- és lehajtó rámpák. A pálya végső állomása, egy vízzel teli medence, ahová a terepjáró autók utasaikkal együtt “úsznak be”.

Bejárat: I. II. III.-as kapuk, “E” és “V” parkolók

Nyitva tartás: október 17.
szakmai nap: 10-18-ig.
október 18 – 21. között: 10-20-ig.

Belépőjegyek
a szakmai napon: 3500 Ft
(csak 16 éven felüliek látogathatják a kiállítást)
közönségnapokon napi jegy: 1.100 Ft
családi jegy: 2.200 Ft (két 14 év alatti gyerek, két felnőtt)
kedvezményes jegy: 700 Ft (14 év alatti diák, katona, nyugdíjas)

Parkolás a Budapesti Vásárközpont területén “E” és “V” jelű parkolókban: 1 Ft/perc,
“VI”-os parkoló 500 Ft/nap

Sajtó parkoló: ingyenes

Megközelítés:
autóbusszal Örs vezér terétől EXPO járat
villamossal Blaha L. térről 37-es a Pongrácz útig
vonattal Kelenföld és Nyugati Pályaudvar állomásokról különvonattal a bejáratokig.

A MÁV 50%-os menettérti kedvezményt biztosít a vidékről érkező látogatóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik