Belföld

Súlyos veszteség érte a Synergont

Az informatikai cég négy felső vezetőjének tragikus légibalesete mélybe rántotta a Synergon részvények árfolyamát. A pánikhangulatnak azonban véget vetett Czakó Ferenc ügyvivői testület tag ideiglenes kinevezése.

A Synergon tájékoztatása szerint a tegnap éjszaka Somogy megyében lezuhant repülőgépen Gyurós Tibor elnök-vezérigazgató, Lakatos Levente vezérigazgató-helyettes, valamint Felkai András és Völgyes Iván a társaság igazgatóságának tagjai utaztak. (A vezetők életpályáját megtalálja háttéranyagunkban.) Az utasok sorsáról hivatalos értesítést a cég egyelőre még nem kapott.

Súlyos veszteség érte a Synergont 1A vezetők a társaság horvát leányvállalatánál, a Spannál voltak látogatóban. A Cessna 210 típusú magánrepülőgép Zágrábból a Siófok-Kiliti repülőtér felé tartott, és már a somogyi légtérben repült, amikor a nagy viharban este 8 óra előtt néhány perccel megszakadt vele a kapcsolat. A gép roncsait kora délelőtt találták meg. Később kiderült, hogy a fedélzeten hat magyar: két pilóta és négy utas tartózkodott.

A Synergon kérésére a BÉT közleményt adott ki, melyben tájékoztatta a befektetőket a részvény kereskedésének egész napi felfüggesztéséről. A Synergon papírok adásvételét azonban egy újabb BÉT közlemény fél 12-től ismét lehetővé tette.

Súlyos veszteség érte a Synergont 2Az árfolyam a nyitást követő percekben meredeken, egészen 550 forintig zuhant (-14,7 százalék). Majd a Synergon újabb bejelentése, miszerint a vezetését ideiglenesen Czakó Ferenc, az ügyvivői testület tagja veszi át, megnyugtatta a kedélyeket, és a papír jegyzése a rövid felfüggesztés után 600 forint fölé emelkedett.

A társaság vezetői teendőivel ideiglenesen megbízott Czakó Ferenc egyúttal tulajdonos is a cégben: “Meggyőződésem, hogy a Synergon szervezeti ereje a tragikus pillanatban is biztosítja a napi működés megvalósítását. A Synergon vezetése és munkatársai irányításommal folyamatosan végzik munkájukat, és mindent megtesznek a társaság zavartalan működése érdekében.” Ráadásul a részvény kurzusa a pozitív tartományban, 655 forinton (+1,6%) zárt.

Synergon cégprofil >>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik