Belföld

Abbott – segítség az árvízkárosultaknak

A tiszai árvíz levonulása után, amikor már nem vezető hír a pusztítás a médiában, talán a segítségről szóló információk is egyre ritkábbak. Az otthonukat vesztett, átmeneti szállásokra kényszerült Tisza menti lakosok megsegítésére saját termékeit juttatja el az Abbott Laboratories Magyarország Kft.

A tápszerből a napi tápanyag-, vitamin- és kalóriaigényt 6 doboz fedezi, azaz a felajánlott mennyiség 383 ember egy teljes heti táplálását fedezi minden egyéb élelmiszer, vagy folyadékbevitel nélkül.

A felnőtt tápszer valóban nem mindennapos és a magyar étkezési szokásoktól eltérő táplálék, de a katasztrófa helyzet okozta nehézségek miatt is kiválóan alkalmazható termék – higiénikus, könnyen, főzés nélkül elkészíthető étel.

Az árvíz sújtotta régiók élelmiszerellátásának javítása érdekében a cég felajánlotta összesen 16 092 doboz teljesértékű tápszerét. A háromféle ízesítésben /vanília, földieper, banán / szállított termékek értéke összesen mintegy 4 millió forint.

A felnőtt tápszereket eredetileg az űrhajósok élelmezésére fejlesztették ki, de hamarosan kiderült, hogy a készítmények kiválóan alkalmasak az alultápláltság megelőzésére, a felnőtt ember táplálék és energiaszükségletének pótlására vagy kiegészítésére. Azóta a tápszereket világszerte fogyasztják kiegészítő tápanyagforrásként különböző betegségekben szenvedők és energiaitalként a sportolók. Számos esetben fogyasztanak tápszert a világ különböző részein a katasztrófa sújtotta területeken, olyan helyzetekben, amikor az élelmiszerek beszerzése, tárolása, az étel elkészítése nehézségekbe ütközik.

A tápszerek előnyei a nehéz körülmények között élők számára megfelelő arányban tartalmazzák a felnőtt ember táplálásához szükséges fehérjéket, zsírokat, cukrokat és vitaminokat is, egyszerűen tárolhatók – nem szükséges hűtőben tárolni – fogyasztásra kész állapotban, higiénikusan zárt, 2 decis dobozban gyártják.
Napi 3 doboz tápszer fedezi a teljes tápanyagszükséglet felét, teljes mértékben felszívódnak, javítják a szervezet ellenállóképességét a betegségekkel szemben, és javítják az erőnlétet.

A szállítmányt közvetlenül a Magyar Vöröskereszt Szabolcs- Szatmár- Bereg megyei szervezete kapja meg, szétosztásában részt vesznek a felajánló Abbott munkatársai is.

További információ:
Házi Katalin
Hill and Knowlton Hungary Kft.
Madach tér 3.
Budapest
Magyarország
1075
Tel: +36 1 351-9101
Fax: +36 1 351-9104
E-mail: hazi@hillandknowlton.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik