Belföld

Bértárgyalások kezdődnek a BKV-nál

A szakszervezetek kezdeményezésére szerdán megkezdődnek a bértárgyalások a BKV Zrt.-nél - közölték érdekképviseleti vezetők hétfőn.

Vág Péterné, a legnagyobb, mintegy 6.000 dolgozót képviselő Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke elmondta, azért kezdeményezték a bértárgyalások előrehozását, hogy a jövő évi üzleti tervbe beépüljön az érdekképviseletek elképzelése. Vág Péterné közölte, hogy semmilyen választ nem kaptak a főpolgármestertől és a várost vezető pártoktól arra a nyílt levelükre, amelyben a cég működési gondjainak, a finanszírozásának rendezését sürgették. Egyedül “Tarlós úr hallgatott meg minket” – tette hozzá.

A hetekkel ezelőtt nyilvánosságra került levél kapcsán tartott tájékoztatóikon az érdekképviseletek kilátásba helyezték, hogy követeléseik érdekében akár sztrájkolni is készek. Erre a bértárgyalások megkezdése jogi alapot is teremt számukra – hangsúlyozták a szakszervezetek ezeken a tájékoztatókon. A korábbi években januárban kezdődtek, s esetenként márciusig is elhúzódtak a bértárgyalások a BKV-nál.


A BKV Zrt. igazgatósága a múlt héten tárgyalt a jövő évi üzleti tervvel összefüggő kérdésekről, s infláció körüli béremelést támogatott. Van olyan fővárosi önkormányzati közszolgáltató cég, például a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., ahol már a múlt héten létrejött a megegyezés a cégvezetés és az érdekképviseletek között a jövő évi béremelések mértékéről, ami több mint 7 százalék lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik