Élet-Stílus

Az F1 után a ralimezőny is fogyatkozik

Egy szezon után a globális gazdasági válság miatt a Suzuki bejelentette, hogy nem vesz részt a jövő évi rali-világbajnokság küzdelmeiben. Tíz napja egy másik japán autógyártó, a Honda jelentette be, hogy kiszáll a Forma-1-ből.

A Suzuki 2002-től vett részt a juniorok rali-világbajnokságán, tavaly óta pedig a felnőttek között is rajthoz álltak. Nem sok sikerrel, hiszen a svéd Per-Gunnar Andersson a 12., a finn Toni Gardemeister pedig a 13. helyen zárt összesítésben. Az istálló az öt gyártó versenyében pedig a nem túl előkelő ötödik helyen végzett.

A japán cég a hivatalos indoklás szerint azért vonul ki egy időre a WRC-ből, mert úgy ítéli meg, hogy elhúzódó recesszióra lehet számítani, ebben a helyzetben pedig elsősorban az alapvető üzleti tevékenységére igyekszik összpontosítani.

Andresson jövőre már más autóban (MTI/EPA)

Andresson jövőre már más autóban (MTI/EPA)

A Suzuki által kiadott közlemény szerint januárig próbálnak meg vevőt találni a csapatra, ha nem járnak sikerrel, akkor feloszlatják a csapatot.

A WRC-ből való kiszállás nem jelenti azt, hogy teljesen kivonul a autósportból a japán cég. A JWRC-k között jövőre is találkozhatunk Suzukikkal, és a Swift Kupák is megmaradnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik