Élet-Stílus

Kásásék hozták a kötelezőt

A magyar férfi vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően legyőzte Kanada csapatát, így csoportgyőztes és elődöntős a pekingi ötkarikás játékokon.

A magyar együttes egy gól előnyt adott Kanadának, illetve majdnem még egyet. Történt, hogy fórban eladtuk a labdát, megúszott az ellen, ám szerencsére az akció végén a Szécsit helyettesítő Gergelynek ezúttal nem kellett maga mögé nyúlnia.

Az erőviszonyok ismeretében meglehetősen sokáig, az ötödik percig kellett várni az első gólunkra – ez emberelőnyben, Madaras bődületes lövése nyomán született meg, majd Molnár svédcsavarja után ünnepelhetett újfent a magyar tábor.

Nem volt egy súlycsoportban a két csapat (Galéria)

Nem volt egy súlycsoportban a két csapat (Galéria)

A folytatásban hengereltek, jól játszottak és szép gólokat szereztek a címvédő magyarok. Tulajdonképpen az történt a medencében, amire vártunk. Az első negyed végén 3-1 volt a javunkra, majd a következő periódusban Madarasnak, valamint a Varga-testvéreknek, Molnár megmozdulását megirigyelve egy kipattanót svédcsavarral bevágó Dénesnek és Dánielnek köszönhetően a nagyszünetre 6-1-re módosult az állás.

A magabiztos előny megnyugtatta, kicsit el is altatta Kemény Dénes legénységét. Egy védelmi megingást kihasználva szépítettek is a csoportban pont nélkül álló észak-amerikaiak. Ezt követően a másik oldalon Kiss Gergely pazar átadása után Biros küldte a labdát a jobb alsó, azaz a rövid sarokba. Ezzel együtt a negyedet Kanada nyerte, midőn Graham egy újabb védelmi hiba nyomán a meccs során másodszor is betalált.

Kásás Tamás két gólig jutott (Kattintson!)

Kásás Tamás két gólig jutott (Kattintson!)

A záró 8 percben ugyanakkor már csak magyar gól született, méghozzá öt, így végül a mieink 12-3-mal hozták a kötelező győzelmet. A Kemény-csapat az első helyen zárta a csoportot, ennek jutalmaként nem kell negyeddöntőt játszania, egyből az elődöntőben – ez pénteken esedékes – folytathatja útját a címvédés, sorozatban harmadik olimpiai bajnoki címe felé.

Nyilatkozatok

Kemény Dénes szövetségi kapitány:
„Sem a játékkal, sem az eredménnyel nem vagyok igazán elégedett. Elkerülhető gólokat kaptunk, és mérges vagyok a kihagyott emberelőnyök miatt. Hálátlan volt a feladat, mert a csoport leggyengébb válogatottja ellen kellett nyernünk, ráadásul délelőtt. Van még pár dolog a tarsolyunkban, a következő három napban azokat fogjuk gyakorolni. Egy biztos, bárki jön a négy között, nagyon nehéz dolgunk lesz”

Kiss Gergely:
„Az eleje kicsit döcögős volt, mert saját közönségünk előtt kellett hozni a kötelező győzelmet. Aztán belerázódtunk, feljavult a védekezésünk, és onnantól már nem volt gond. Minden találkozón borsódzik a hátunk a szurkolók buzdításától és a rengeteg kirakott zászlótól, szeretnénk a magyar tábort a pénteki elődöntőben is kiszolgálni.”

A csoport, 5. forduló:
Magyarország-Kanada 12-3 (3-1, 3-0, 1-2, 5-0)
Gól: Madaras, Molnár T., Biros, Kásás 2-2, Varga Dénes, Varga Dániel, Hosnyánszky, Kiss G., ill. Graham 2, Feltha

Montenegró-Ausztrália 5-5 (2-1, 1-2, 0-1, 2-1)
Spanyolország-Görögország 10-6 (2-0, 3-0, 3-5, 2-1)

A csoport végeredménye:
1. Magyarország 9 pont
2. Spanyolország 8
3. Montenegró 6
4. Ausztrália 5
5. Görögország 2
6. Kanada 0

B csoport:
Olaszország-Szerbia 13-12 (3-3, 3-2, 5-3, 2-4)
Egyesült Államok-Németország 8-7 (3-2, 2-1, 2-2, 1-2)
Horvátország-Kína 16-4 (4-0, 3-0, 1-1, 8-3)

A csoport végeredménye:
1. Egyesült Államok 8 pont
2. Horvátország 8
3. Szerbia 6
4. Olaszország 4
5. Németország 4
6. Kína 0

Az elődöntőben jutásért, szerda:
Montenegró-Horvátország, 10:00
Spanyolország-Szerbia, 11:20

Elődöntő, péntek:
Magyarország-Montenegró/Horvátország, 12:20
Egyesült Államok-Spanyolország/Szerbia, 13:40

Ajánlott videó

Olvasói sztorik