Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: több mint érintőképernyős Rubik-kocka

A Fentix Cube Andrew Fentem mérnök-művész-designer elmeszüleménye, és lényegében egy hatoldalú érintőképernyős interaktív tárgy. A feltaláló pár YouTube-os rövidfilm miatt most rengeteg cég érdeklődésének célpontjába került, többszáz e-mailt kap naponta nyugati és távol-keleti cégektől.

Korábbi darabok a Csúcsfogyasztóban:

Rubik Ernő beájulna!
A világ legkeményebb mobiltelefonja
Mentsd meg a világot környezetbarát luxussal!

A kockát első ránézésre akár össze is lehetne keverni valami olcsó, villogó kínai vásárfiával, de hamar elillan ez az illúzió: a Fentix Cube belsejében olyan technológia rejtőzik, amely az iPhone-t és a Nintendo Wiit is világsikerre vitte. Egy nagy kapacitású akkumulátor és a fényt biztosító LED-sorok mellett a kocka három gyorsulásmérőt (accelerométert) rejt, melyek a mozgást, gravitációt, billenéseket érzékelik, ezen kívül minden oldal érintésérzékelő szenzorokkal van ellátva.

Csúcsfogyasztó: több mint érintőképernyős Rubik-kocka 4

Első érintésre szerelem lehet a Fentix Cube


A kockába féltucatnyi játékot programoztak, például egy PacMan inspirálta labirintus-játékot, vagy a klasszikus, forgatós Rubik-kocka játékot, de az érintés, fény és a három dimenzió kombinációja adta lehetőség a feltaláló szerint határtalan lehetőséget rejt. Andrew Fentem a BBC-nek nyilatkozva azt mondta, azért gondolta ki a kockát, mert elszomorította a mai elektronikus játékok piacán tapasztalt gyenge színvonal.

Nézze meg, hogy működik a Fentix Cube!

Andrew Fentem korábbi munkáit, installációit a londoni Kinetica múzeumban lehet megnézni.

Kövesse nyomon Csúcsfogyasztó rovatunkban a high-end fogyasztói ipar és tárgykultúra peremvidékének fejlődését! Csúcsfogyasztó rovat – a címlap alján!

ÚJ! Javasoljon terméket a Csúcsfogyasztó következő számaiba!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik