Élet-Stílus

Massa: Kimin csak a csoda segíthet!

Felipe Massa, a Forma-1-es Ferrari-istálló brazil pilótája amondó, finn csapattársán, Kimi Räikkönenen csak a csoda segíthet az egyéni világbajnoki cím megszerzésében.


Felipe Massa szerint Kimi Räikkönennek már szinte szemernyi esélye sincs a világbajnoki cím megnyerésére, csak a csoda segíthet a finnen. Räikkönen az utolsó, Brazil Nagydíj előtt hétpontos hátrányban van a vezető Lewis Hamilton mögött, de a jelenlegi bajnok, Fernando Alonso is előtte áll három ponttal.

„Nem egyszerű Kimi (Räikkönen) helyzete. Ha valami csoda történik, a McLarenek kiesnek, vagy nem tudnak az első nyolcban végezni, akkor örömmel segítek a csapatnak. De nem hiszem, hogy ilyesmi előfordulhat” – mondta Massa.

A brazil pilóta elméletileg már a Japán Nagydíj óta támogató szerepben van az olasz csapatnál, ugyanakkor úgy tűnik, hogy ez nem nagyon tetszik neki. „A Ferrarinak dolgozok, ezért ha tudok, segítek Kiminek, de elsősorban a győzelemért fogok versenyezni. Nagyszerű lenne újra otthon nyerni” – így Massa, aki tavaly nyerni tudott Brazíliában, első hazaiként Ayrton Senna 1993-as diadala óta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik