Élet-Stílus

Ronaldinho: iszik vagy focizik?!

Ronaldinho eddig tündöklő pályafutása, ha csak átmenetileg is, de zátonyra futott, a dicsérő szavakhoz szokott aranylabdás brazil klasszis felé az utóbbi napokban záporoztak a mérgezett nyilak.

Kapcsolódó cikkek


spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Ronaldinho kicsapongó életével, éjszakázásaival került a lapok címlapjaira az utolsó napokban. A La Vanguardia szerint Ronnie gondban van; a katalán újság a gyakori kicsapongásáról és mértéktelen italfogyasztásáról is ismert George Best, valamint Paul Gascoigne sorsával példálózik a brazil klasszis kapcsán. „Sajnálatos, amikor egy nagy futballista karrierje ilyen okok miatt fut zátonyra” – írta a lap.

Hogy mindez érthető legyen: Ronaldinho az utóbbi időben állítólag többször, például az Ossasuna elleni meccs (0-0) előtt két nappal is feltűnt az éjszakában – a hírek szerint cseppet sem józan állapotban.


Ronaldinho: iszik vagy focizik?! 1

Gödörben a brazil klasszis (MTI/EPA)



A klubvezetők aggódnak a játékosért, Joan Laporta elnök ki is jelentette: a Barcelonánál mindenkinek segítenie kell Ronaldinhót, hogy az visszataláljon a helyes útra, valamint újra formába lendüljön. A brazil labdarúgó nem játszott a hétvégén, hivatalosan sérülése miatt hagyta ki a Sevilla elleni győztes rangadót, amelyet a Barca Lionel Messi két góljával 2-1-re megnyert. Ezek után a tekintélyes Marca úgy foglalt állást, hogy a Barcelona sokkal jobb Ronaldinho nélkül, mint vele, hozzátéve azt is, ha Ronnie-nak továbbra sem a labdarúgás lesz az első az életében, könnyen a Nou Campon kívül találhatja magát.

A 27 éves zseni 2003-ban igazolt a katalán sztárcsapathoz, és az azóta eltelt időben két bajnoki címhez, illetve 2006-ban Bajnokok Ligája-győzelemhez jutatta a Barcelonát – persze jól tudjuk, a múltból sokáig nem lehet megélni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik