Élet-Stílus

F1: csalódott ferrarisok

A Monacói Nagydíj óta a Ferrari nem tudja tartani a lépést a McLarennel, bár a vasárnapi Amerikai Nagydíjon közelebb voltak hozzájuk, mint a korábbi két versenyen, de a futam után sem a pilóták, sem a csapatvezető nem volt igazán elégedett.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

Felipe Massa a harmadik, dobogós helyen ért célba a két McLaren mögött, de nem volt valami boldog: “Nem lehetünk elégedettek a harmadik hellyel. Mindent beleadtam, és örülök, hogy feljutottam a dobogóra. De ki kell találnunk, hogy hogyan kerüljünk a riválisaink elé. Éjt nappallá téve kell dolgoznunk a technikai fejlesztésen, hogy behozzuk az elmúlt három versenyen szerzett lemaradásunkat” – magyarázta a brazil.

Kimi Räikkönen szintén nem lehetett maradéktalanul boldog, mert a rossz rajt után csak eredeti helyére sikerült visszakapaszkodnia a verseny végére. “Az autó gyors volt, de sokba kerültek a rajtnál elvesztett helyek. Értékes időt vesztegettünk el a lassabb autók mögött beragadva. A verseny utolsó szakaszában sikerült felzárkóznom Felipére, de sosem volt tiszta alkalom az előzésre, és mindketten gondoltunk a motorra is, aminek a következő versenyt is ki kell bírnia. Fejlődnünk kell, különösen a kvalifikáció terén, a célunk nem lehet más, mint a győzelemért küzdeni.”


F1: csalódott ferrarisok 1

Todt nem tûnik túl boldognak (vezess.hu)


A csapatfőnök, Jean Todt is hasonlóan gondolja, és ő is inkább előre tekint: “Ahogy számítottunk rá, nagyon szoros volt a verseny. Ahogy előre lehetett látni, a végeredmény másolta a rajtrácsot, bizonyítva, hogy mennyire fontos az élről kezdeni, ha az ember győzni akar. Valóban, az állás egyre bonyolultabb, de még tíz verseny van hátra. Jövő héten kipróbálunk néhány fejlesztést Silverstone-ban, amelyek segíthetnek visszatérni az idény eleji formánkhoz. Tagadhatatlan, hogy csalódottak vagyunk az elmúlt néhány verseny alakulása miatt, de mindenképp fordítani akarunk a helyzeten” – mondta a csapatfőnök.

A pontversenyek állása a hetedik futam után (még 10 van hátra):
Pilóták
1. Lewis Hamilton (brit, McLaren-Mercedes) 58 pont
2. Fernando Alonso (spanyol, McLaren-Mercedes) 48
3. Felipe Massa (brazil, Ferrari) 39
4. Kimi Räikkönen (finn, Ferrari) 32
5. Nick Heidfeld (német, BMW-Sauber) 26
6. Giancarlo Fisichella (olasz, Renault) 13
7. Robert Kubica (lengyel, BMW-Sauber) 12
8. Heikki Kovalainen (finn, Renault) 12
9. Alexander Wurz (osztrák, Williams-Toyota) 8
10. Jarno Trulli (olasz, Toyota) 7
11. Nico Rosberg (német, Williams-Toyota) 5
12. David Coulthard (brit, Red Bull) 4
13. Szato Takuma (japán, Super Aguri) 4
14. Mark Webber (ausztrál, Red Bull) 2
15. Ralf Schumacher (német, Toyota) 2
16. Sebastian Vettel (német, BMW-Sauber) 1

Csapatok
1. McLaren-Mercedes 106
2. Ferrari 71
3. BMW-Sauber 39
4. Renault 25
5. Williams 13
6. Toyota 9
7. Red Bull Racing 6
8. Super Aguri 4

Következik: Francia Nagydíj (július 1., Magny-Cours)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik