Kultúra

Prince is jön a Szigetre

Az amerikai popikon augusztus 9-én a Nagyszínpadon lép majd fel.

Prince lesz az idei Sziget Fesztivál nulladik napjának sztárfellépője – közölte Vető Viktória, a rendezvénysorozat sajtófőnöke csütörtök reggel az MTI-vel.

Mint írta, a Prince néven ismertté vált Prince Roger Nelson, a hétszeres Grammy-díjas “amerikai popikon a Sziget jóvoltából végre ellátogat Magyarországra”. Az énekes augusztus 9-én a Nagyszínpadon lép majd fel.

A rocklegenda eddigi pályafutása legnagyobb slágereivel örvendezteti meg a közönséget: a szervezők szerint várhatóan elhangzik majd a Purple Rain, a Kiss, a When Doves Cry, valamint az 1999 is.

Prince a lengyel Open’er fesztivál jóvoltából léphet fel Budapesten – közölte Takács Gábor, a Sziget ügyvezetője. A zenész július elején volt az Open’er vendége, és szerződése szerint idén már nem adhatott volna koncertet Európának ezen a részén. A lengyel szervezők azonban beleegyeztek, hogy a kizárólagosságról lemondva kivételt tesznek a Szigettel, Prince pedig vállalta a szereplést.

A sztárfellépő bejelentésére a Sziget nyitása előtt két héttel, szokatlanul későn került sor, ám a várakozások szerint pillanatok alatt elfogynak majd koncertjére a jegyek. Az Open’er kétórás Prince-műsoráról “szuperlatívuszokban” írtak a kritikusok.

A nulladik napon a látogatók a korábbi évek nagysikerű világzenei előadói is zenélnek a Szigeten. A Rock-Metál Nagyszínpadon lép fel a New York-i Klezmatics, a szerb Boban i Marko Markovic Orkestar, valamint a szentpétervári Leningrád zenekar.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik