Kultúra

Szupertorony épül a Sziget Fesztiválon

A tíz emelet magas toronykomplexum a Sziget idei jelképe lehet.

A 30 méter magas szupertorony a fesztivál központjában épül fel, lesznek benne dj-programok, mobiljátékok, ingyenes internet és sok más szolgáltatás.

A több mint 250 négyzetméteres, gigantikus LED-fallal rendelkező Vodafone Torony a hazai fesztiválok történetének valaha épült legmagasabb építménye lesz, amely egyben kilátóként is funkcionál majd, így a vállalkozó kedvű szigetlakók felülnézetből is láthatják a Hajógyári-szigetet.

Igazi látványosságnak ígérkezik a minden este megnézhető, több mint 1,5 millió LED diódára komponált Fénysebességgel a jövőbe című hang- és fényjáték, amelyet a Kiégő Izzók nemzetközileg elismert vizuális művészcsoport valósít meg.

A főszponzor Vodafone emellett számos más szórakoztató programmal készül az eseményre, és ígéretük szerint a legfejlettebb informatikai eszközök és mobiltelefonos technológiák segítségével a fesztiválozás egy egészen új formáját mutatják be idén a Szigeten.

A torony vázszerkezetének súlya 8 tonna, az egész építmény ledfalakkal együtt pedig 15 tonna súlyú lesz, és 1500 négyzetméternyi ponyva fedi majd. Lesz rajta egy 200 négyzetméteres terasz is 4 emelet magasban. A teraszhoz lift viszi fel a Sziget látogatóit, mint ahogy a legmagasabb, 30 méteres toronyhoz is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik