Tudomány

83 éves nőt öklelt fel egy bölény a Yellowstone Nemzeti Parkban

Banu R / Getty Images
Banu R / Getty Images

Súlyos sérüléseket szenvedett egy 83 éves nő a Yellowstone Nemzeti Parkban, miután egy bölény felöklelte – írja az ABC. Az idős asszony június 1-jén látogatott el a parkba, amikor egy példány néhány méterre megközelítette őt, majd szarvával körülbelül egyméteres magasságba lökte.

A Nemzeti Parkszolgálat szerint a bölény a támadáskor látszólag a területét védte. A park mentőszolgálata kórházba szállította a nőt, majd helikopterrel vitték át egy másik intézménybe.

Az áldozat súlyos sérüléseket szenvedett, jelenlegi állapotáról nem közöltek további részleteket.

A Yellowstone-ba látogatók figyelmét rendszeresen felhívják arra, hogy tartsák a távolságot a vadállatoktól. A Nemzeti Parkszolgálat ezúttal azt tanácsolta, hogy a parkban tartózkodók távolodjanak el a vadállatoktól, ha azok közelednek. A közleményben kiemelték: a látogatók felelőssége a biztonsági előírások betartása.

Az egyéneknek 25 méternél távolabb kell maradniuk minden nagytestű állattól, beleértve a bölényeket, a szarvasokat, a juhokat, a szarvasokat és a prérifarkasokat. A medvéktől és a farkasoktól 100 méteres távolságot szükséges tartani.

Noha a többség a grizzlyket gondolja a Yellowstone Nemzeti Park legveszélyesebb állatainak, a bölények valójában sokkal több sérülést okoznak. Ezen állatok gyakran kiszámíthatatlanul viselkednek, az emberek ráadásul nem túl óvatosak velük, mivel növényevők.

Kapcsolódó
Nem a medve a Yellowstone legveszélyesebb állata
Hatalmas szerencséje volt annak a férfinak, aki megközelítette a park legveszélyesebb állatát, egy bölényt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik