Tudomány

Kiderülhetett, honnan származik valójában a Mexikóban bemutatott „földönkívüli múmia”

Daniel Cardenas / ANADOLU AGENCY via AFP
Daniel Cardenas / ANADOLU AGENCY via AFP

Az elmúlt időszakban felpörgött az ufó-téma az észak-amerikai kontinensen. Az Egyesült Államok űrügynöksége, a NASA tavaly szakértői testületet hozott létre az azonosítatlan légi jelenségek (UPA), köznevükön ufók tanulmányozására, a napokban pedig jelezték, még komolyabb erőfeszítéseket terveznek ez irányban – írja a Live Science.

Ezzel párhuzamosan pedig a déli szomszéd Mexikó is bekerült a hírekbe az ufókérdés kapcsán, ugyanis a kongresszusban meglepő bizonyítékot mutatott be az ufók létezésére egy újságíró. José Jaime Maussan két olyan dobozt hozott magával, amelyben elmondása szerint egy-egy olyan múmia van, amely nem része a földi evolúciónak.

Az apró termetű, torz fejű lényekről Maussan elmondta, hogy a DNS-tesztek fogják megállapítani, hogy ezek emberek-e vagy mik, ám egyelőre még ő sem akarja földönkívülinek nevezni a testeket. A két lényre elmondása szerint 2017-ben találtak rá a perui Nazca sivatagban, mélyen a föld alatt. Ez a terület egyébként a kizárólag madártávlatból látható, furcsa rajzokról, az úgynevezett Nazca-vonalakról vált ismertté, teszi hozzá a Qubit.

Anadolu Agency / Getty Images

A férfi már akkor előállt egy hasonló elmélettel, azonban a perui ügyészség azt állapította meg, hogy a testek valójában „nemrégiben gyártott babák, amiket papír és szintetikus ragasztó keverékével vontak be, hogy a bőrt szimulálják”. Szerdán Julieta Fierro, a Mexikói Nemzeti Autonóm Egyetem csillagásza is megszólalt az ügyben, aki tagadta, hogy az ő egyeteme is jóváhagyta volna az állítólagos felfedezést.

Sergio Gutiérrez Luna kormánypárti képviselő elmondta, a kongresszus nem foglalt állást az elhangzottakkal kapcsolatosan, és bár a megszólalóknak esküt kellett tenniük, hogy igazat mondanak, a törvényhozóknak maguknak kell eldönteniük, mennyit hisznek el belőle.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik