Tudomány

Pintér László: Nem lehet arról beszélni, hogy Suhajda Szilárd hátrahagyott holmijait megtalálták

Facebook / Suhajda Szilárd
Facebook / Suhajda Szilárd

Semmilyen hírértéke nincs annak, hogy megtalálták Suhajda Szilárd hátrahagyott holmijait az Everesten, 6500 méter magasan, erről beszélt Pintér László az ATV Híradójának.

A Magyar Hegymászó Szövetség kommunikációs vezetője közölte

arról nem is lehet beszélni, hogy ezeket a holmikat megtalálták, ugyanis mindenki tudja, hogy a mászóknak a különböző táborokban vannak dolgaik.

Mint mondta, a családnak szüksége volt a személyes tárgyakra, technikai eszközökre, ezért kérték a logisztikai hátteret biztosító nepáli céget, hogy azokat gyűjtsék össze, ez megtörtént, jelenleg Katmanduban van a feladásra váró csomag.

Arról is beszélt, hogy Suhajda Szilárdnak három sátra volt: egy az alaptárborban, egy a 2-es táborban, valamint volt egy csúcstámadó sátor, amit fölvitt a 4-es táborba.

Az Everesten Suhajda Szilárd 8630 méteren volt, amikor utoljára tudtak vele telefonon beszélni. Hogy végül feljutott-e a csúcsra, vagy sem, nem lehet tudni. Azt viszont igen, hogy a nyomkövetője alapján mért 8795 méteres elért magassággal ő a legmagasabbra jutott magyar oxigénpalack és serpák segítsége nélkül.

Kapcsolódó
Előkerült az utolsó fotó Suhajda Szilárdról
Egy hegymászó készítette, aki a csúcstámadás után lefelé tartott a Mount Everestről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik