Tudomány

Harmadfokú riasztás: szombaton lesz a legmelegebb

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Augusztus 4-én (csütörtök) 0 órától augusztus 6-án (szombat) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos. A Kiderül.hu előrejelzése szerint pénteken és szombaton mérjük majd a legmagasabb hőmérsékletet a héten,

több helyen 38 fok is lehet.

Vasárnaptól azonban már lassan mérséklődik a meleg. Csütörtökön derült vagy legfeljebb gyengén gomolyfelhős, napos, csapadékmentes idő valószínű, a keleti, északkeleti szél csak kevés helyen élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között alakul, késő este 21, 27 fok valószínű.

Pénteken csak helyenként jelenhet meg kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő, csapadék nem várható. Néhol megélénkül az északkeleti, keleti szél, a hajnali 14, 22 fokról délutánra 31 és 37 fok közé melegszik fel a levegő. Szombaton általában sok napsütés valószínű, de északnyugat felől egy front szakadozott felhőzete érkezhet, előtte pedig az ország délkeleti felén erőteljesebb lehet a nappali gomolyfelhő-képződés. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar, legkisebb eséllyel az Alföldön.

A hajnali 17, 23 fokról délutánra 30 és 38 fok közé emelkedik a hőmérséklet, Sopron térségében mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik