Tudomány

Újabb holttest bukkant elő a kiszáradó amerikai víztározóból

Újabb holttest került elő az egyre apadó Mead-tóból – írja az IFLScience. Ez már a harmadik csontváz, amelyet május eleje óta a víztározó területén találnak. Az első maradványok egy hordóban voltak, az érintett személyt az 1980-as években ölhették meg.

A Mead-tó Arizona és Nevada államban fekszik, a Hoover-gát mögött. A tágabb régiót régóta sújtja az aszály, a tározó vízszintje sosem volt ilyen alacsony. Ahogy visszahúzódik a tó, úgy bukkannak elő a korábban rejtett formációk és maradványok, korábban egy, a második világháború idején épített hajó roncsa is előkerült.

A Nemzeti Parkszolgálat szerint a legújabb testet helyi idő szerint hétfő délután fedezték fel. A csontokat jelenleg is vizsgálják.

Frederic J. BROWN / AFP

Az első csontvázat május 1-én találták meg, május 7-én aztán újabb maradványokra bukkantak. A szakértők szerint további holttestek lehetnek a tó fenekén.

A Las Vegas Strip és a szervezett bűnözés kapcsolata miatt többen arra gyanakodnak, hogy a maradványok a maffia áldozataitól származnak.

Az elméletet egyelőre nem erősítették meg.

A Mead-tó vízkapacitását tekintve a legnagyobb víztározó az Egyesült Államokban. A tavat az 1930-as években duzzasztották fel, ma Arizonában, Kaliforniában és Nevadában emberek millióinak és rengeteg mezőgazdasági területnek biztosít vizet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik