Tudomány

Be akarnak fizetni egy laposföldest egy űrutazásra

SpaceX Flickr / Sputnik via AFP
SpaceX Flickr / Sputnik via AFP

A laposföldhívők kétségkívül az egyik legelvetemültebb összeesküvés-elméletet tartják még mindig, 2021-ben is: úgy gondolják, hogy a Föld lapos, nem gömb (egészen pontosan geoid) alakú, és hogy az összes űrkutatási szervezet hazudik nekünk. Nem csoda, hogy van, akinek eszébe jutott, hogy fel kéne küldeni az ilyen embereket az űrbe, hogy nézzék meg maguknak, mennyire lapos a bolygó – Marc Gauld pedig már el is kezdett gyűjteni és támogatókat keresni a projektre, írja az IFL Science.

A férfi közösségi finanszírozás segítségével akarja a vállalkozó kedvű, saját elképzeléseiben nagyon biztos laposföldest felküldeni, és már fel is vette a kapcsolatot Elon Muskkal és Richard Bransonnal.

Bár lehet vitatkozni a vállalkozás értelmével, a cél nemes: a férfi azt szeretné elérni, hogy a laposföldesek egyszer és mindenkorra meggyőződjenek arról, hogy a Föld márpedig geoid alakú.

Persze valószínűleg nem ez lesz az, ami eljuttatja őket erre a következtetésre, hiszen konzekvensen minden tudományos bizonyítékot elutasítottak eddig, de legalább egy laposföldes összeesküvéselmélet-hívőt helyre rak, ez pedig, úgy tűnik, elég sok embernek megér pár dollárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik